Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
6.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sneg vreme

Petek, 18. 1. 2013, 6.49

7 let, 12 mesecev

Sneženje in burja bosta ponehala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zvečer bo sneženje ponehalo, v zahodnih krajih se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo ponehala.

Ponoči in zjutraj bo povečini jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Jutri čez dan bo od zahoda oblačnost naraščala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V višjih legah bo pihal jugozahodni veter. Zvečer bo ponekod na Notranjskem in v hribih severne Primorske rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od - 4 do - 9, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do - 13, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne - 4 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Ponoči bo sneženje na Hrvaškem ponehalo. V krajih zahodno od nas se bo jasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo slabela. Jutri bo sprva precej jasno, po nekaterih nižinah pa oblačno ali megleno. Čez dan se bo predvsem v krajih zahodno in južno od nas pooblačilo, proti večeru bo v alpskem delu Furlanije - Julijske krajine in v Gorskem Kotarju rahlo snežilo, v bližini morja pa rahlo deževalo.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo do večera dvignila na okoli 1500 metrov nadmorske višine. Najmanj padavin bo v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo po dolinah s temperaturo pod lediščem nevarnost poledice. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo še deževalo.

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo še deževalo. Najmanj padavin lahko pričakujejo na severovzhodu države, kjer bo povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter in se bo prehodno otoplilo.

Zapadlo tudi do 20 centimetrov novega snega V zadnjih 24 urah je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi do 20 centimetrov snega. Kot je pojasnil dežurni prognostik Agencije RS za okolje Brane Gregorčič, je sicer največ snega na Vojskem, kjer je snežna odeja debela 80 centimetrov. V Črnomlju je v zadnjih dneh zapadlo 72 centimetrov snega, v Ratečah pa 70. Po Gregorčičevih besedah je debelina snežne odeje ponekod blizu rekordnim vrednostim za januar. Še posebej to velja za Belo krajino.

Konec naslednjega tedna še dodatna ohladitev Nova ohladitev se obeta že od torka naprej. V sredini prihodnjega tedna bo verjetno zapadlo nekaj snega, ob koncu prihodnjega tedna pa kaže še na dodatno ohladitev.

Ceste na Dolenjskem zasnežene, vendar prevozne Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer je čez noč v povprečju zapadlo dobrih deset centimetrov svežega snega in še vedno rahlo sneži, so ceste zasnežene, vendar prevozne. Dolenjska avtocesta je očiščena snega in na njej ne prihaja do izločanja tovornih vozil, so na novomeški Policijski upravi (PU) povedali za STA.

Promet na dolenjski avtocesti pa je oviran zaradi prometne nesreče. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je do nesreče prišlo med Karteljevim in Novim mestom - zahod proti Obrežju.

Zimske cestne službe na območju jugovzhodne Slovenije ceste plužijo in posipavajo, na terenu pa je vseh 240 cestnih ekip novomeškega CGP. Ker temperature niso nizke, pa sol, s katero posipavajo ceste, sneg kmalu stali, je direktor vzdrževanja cest pri novomeškem CGP Anton Hrastar povedal za STA.

Po podatkih novomeške PU so v zadnjih štiriindvajsetih urah na svojem območju obravnavali pet prometnih nesreč z manjšo premoženjsko škodo in eno, pri kateri je bil udeleženec lažje poškodovan. Policisti pa voznike še vedno opozarjajo na ustrezno zimsko opremo.

Ne spreglejte