Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
7.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vreme sneg

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 7.51

7 let, 12 mesecev

Sneg ponoči povzročal preglavice na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Obilne nedeljske snežne padavine so po podatkih Centra za obveščanje RS (Cors) največ težav minulo noč povzročile na Koroškem. Tu je sneg podiral drevesa, kar je posledično oviralo lokalni promet.

Pri Mežici je bilo pri tem poškodovano osebno vozilo, sneg pa je prekomerno obtežil hišo v občini Podvelka. Nevšečnosti so imeli tudi na Celjskem. Težak sneg je med drugim prekomerno obtežil strešno konstrukcijo stanovanjske hiše v Ožbaltu v občini Podvelka. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so ugotovili, da količina snega zaenkrat ne ogroža strehe, in se z lastniki dogovorili, da z ogledom in morebitnim odstranjevanjem snega nadaljujejo danes v dopoldanskem času. Podrlo drevesa na več lokalnih cestah Zaradi težkega snega je sicer podrlo drevesa na več lokalnih cestah. V enem primeru, ko sta se podrli drevesi v bližini tovarne Cablex v Senčni vasi v občini Mežica, je bilo poškodovano osebno vozilo. Mežiški prostovoljni gasilci so drevesi razžagali in odstranili s cestišča. Drevo je zaradi snega padlo tudi na cesto Ravne na Koroškem - Dravograd v kraju Votla peč v Ravnah na Koroškem in zaprlo vozni pas. Podobno so podrta drevesa ovirala promet na cesti v Lešah v občini Prevalje, na lokalni cesti v križišču za Čečovje v Ravnah na Koroškem ter na lokalni cesti v bližini gostišča Ot na Selah v občini Slovenj Gradec. V vseh primerih so gasilci odstranili drevesa, tako da je promet normalno stekel. Na območju celjske izpostave Corsa so imeli težave predvsem zaradi vej, ki so se pod težo snega naslonile preko električnih vodnikov. Tako so delavci Elektra v Ravnah pri Šoštanju električni vod izklopili iz omrežja, gasilci pa so obžagali veje. Nato so odšli na pomoč tudi v Škale v občini Velenje, kjer so prav tako nudili pomoč delavcem Elektra in obžagali veje, ki so se zaradi snega nagnila na električne vodnike.

V nedeljsko pluženje cest vključenih več kot 700 ljudi V času nedeljskega obilnega sneženja so sicer pod okriljem Direkcije RS za ceste izvedli 34 akcij. Vanje so bila vključena 303 tovorna vozila in 71 drugih vozil, poleg teh pa še 72 strojev, 129 avtomatskih posipalcev, 234 vlečnih posipalcev in 367 plugov. Na delu je bilo preko 700 ljudi, od tega 248 cestarjev, 124 strojnikov in 319 voznikov. Pri svojem delu so uporabili 4315 ton soli in 2805 kubičnih metrov agregata, izhaja iz podatkov, ki jih je posredovala direkcija za ceste.

Zaradi nadpovprečnih snežnih padavin bo sicer v naslednjih dneh predvidoma ovirano delo javnih služb na področju odvoza odpadkov. V ljubljanski Snagi se tako že zdaj uporabnikom opravičujejo za morebitne zamude pri rednem odvozu odpadkov na nekaterih območjih. Kot obljubljajo, bodo zamude nadomestili z odvozi ob sobotah.

Ob tem v Snagi prosijo uporabnike, ki še niso očistili snega ob in na zabojniku za odpadke, da to storijo pred naslednjim rednim odvozom, saj bodo le tako omogočili dostop do zabojnikov in njihovo praznjenje, obenem pa preprečili lomljenje pokrovov zabojnikov.

Ne spreglejte