Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 8.27

8 let

SMC pred SDS, DeSUS pred SD

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji barometer politikov pred predčasnimi volitvami, ki ga je objavilo Delo, razkriva, da se stranka SMC utrjuje na prvem mestu in prepričljivo vodi pred SDS. Miro Cerar je najbolje ocenjen politik.

SDS je od zadnjega meseca povečala podporo (s 13,1 na 15,1 odstotka), vendar ne toliko kot SMC, ki ji je podpora s 16,9 poskočila na 28,7 odstotka podpore.

Skok naprej je uspel stranki DeSUS, ki je SD spodrinila na četrto mesto, na petem je ZaAB. Stranka upokojencev ima 4,7-odstotno podporo, SD je padla na 3,8 odstotka, še pred enim mesecem je bila ta podpora 6,5-odstotna.

Po anketi bi se v parlament uvrstilo najmanj šest strank, še NSi (2,7 odstotka), bolj negotov pa je vstop SLS (1,2 odstotka). Še slabše kaže PS (1,1 odstotka) in DL (0,1 odstotka). Da bi volili kakšno drugo stranko, je od 650 vprašanih odgovorilo 4,5 odstotka, da ne bi volili nobene stranke, pa pet odstotkov. Z "ne vem" je odgovorilo 19,9 odstotka vprašanih, da se volitev ne bodo udeležili, pa 9,6 odstotka.

Cerar pred Pahorjem Vodja SMC Miro Cerar vodi na lestvici najbolj priljubljenih politikov. V primerjavi s prejšnjim mesecem je Cerar sicer zabeležil največji padec, a še vedno ostaja pred predsednikom Borutom Pahorjem in preostalimi, še kaže barometer, ki ga je objavilo Delo.

Dvojki za vlado in DZ Vlada odhajajoče premierke Alenke Bratušek je dobila za svoje delo oceno 2,13. Njeno delo kot pozitivno ali zelo pozitivno ocenjuje 14,5 odstotka vprašanih, kot negativno 45,8 odstotka, kot zelo negativno pa 26,1 odstotka.

Še slabšo oceno je prejel DZ in sicer 2,02. Kot pozitivno delo "hrama demokracije" ocenjuje deset, kot negativno 50, kot zelo negativno pa slabih 25 odstotkov vprašanih.

Telefonsko anketiranje je oddelek za tržne raziskave Dela Stik opravil med 30. 6. in 3. 7. na reprezentativnem vzorcu 650 odraslih državljanov.

Ne spreglejte