Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2020,
11.38

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Koronavirus Diamond Princess

Sreda, 19. 2. 2020, 11.38

4 leta, 1 mesec

Slovenski potniki z Diamond Princess se bodo vrnili skupaj z drugimi Evropejci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Italijansko letalo bo danes zvečer odpotovalo proti Japonski, od koder bo v domovino prepeljalo državljane Evropske unije, ki so bili zaradi novega koronavirusa na ladji Diamond Princess 14 dni v karanteni, je sporočil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Na ladji je tudi šest Slovencev.

Zunanje ministrstvo se je namreč z evropskimi partnerji dogovorilo za skupni prevoz potnikov iz evropskih držav, ti bodo iz Japonske v Evropo predvidoma prileteli do konca tedna. Glavni partner pri organizaciji skupnega prevoza državljanov Evropske unije je Italija. Skupaj pa naj bi proti Evropi poleteli še državljani Nemčije, Hrvaške, Romunije in Grčije, piše STA.

Samo tistim, ki imajo negativne teste na koronavirus ali ki nimajo nobenih znakov bolezni covid-19, bodo dovolili na letalo, je evropski komisar Janez Lenarčič zapisal v sporočilu za javnost.

Danes začeli postopek izkrcavanja potnikov

Končno število ljudi, ki se bodo vrnili z letalom, in njihova narodnost bosta tako znana v prihodnjih dneh. Po prihodu v Evropo pa bodo potniki začeli novo obdobje karantene, "ki jo bodo organizirale in nadzirale posamezne države članice", je še sporočil komisar.

Z MZZ so za STA še potrdili, da se je danes začel postopek izkrcavanja potnikov, ki imajo potrdilo z negativnim izvidom glede okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske. Po zadnjih podatkih sta bila testa okužbe z novim virusom iz Kitajske pri dveh Slovencih negativna, za preostale štiri za zdaj ni podatkov, piše STA.

Med šestimi Slovenci na Diamond Princess so štirje iz Slovenj Gradca. Tamkajšnja občina sporoča, da jim je v primeru kakršnih koli logističnih ali drugih težav pripravljena priskočiti na pomoč.

Na ladji odkrili najmanj 621 okužb

Na Japonskem je ladjo Diamond Princess, na kateri so po zadnjih podatkih potrdili najmanj 621 okužb z virusom, danes zapustilo približno 500 potnikov, pri katerih so bili testi za okužbo negativni, piše STA.

Japonske oblasti so v torek sporočile, da so teste opravile pri vseh potnikih z ladje, da pa bo potrebnega nekaj časa za nekatere rezultate testov, zaradi česar naj bi se potniki izkrcali do 21. februarja, še piše STA.

koronavirus
Novice Zaradi koronavirusa umrl direktor bolnišnice v Wuhanu #video
Koronavirus
Novice V Sloveniji smo dobro pripravljeni na morebiten pojav koronavirusa #video
Ne spreglejte