Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 8.52

8 let

Slovenka v strokovni skupini Evropske komisije za socialno podjetništvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktorica zavoda Premiki Dolores Kores je bila kot predstavnica evropskih socialnih podjetij imenovana v strokovno skupino Evropske komisije za socialno podjetništvo.

Članstvo bo Sloveniji prineslo večjo prepoznavnost in vključenost socialnega podjetništva v družbi ter večjo implementacijo podpornih mehanizmov socialnega podjetništva.

V Sloveniji ostajajo neizkoriščene priložnosti na področju socialnega podjetništva V Sloveniji že deluje več kot 600 podjetij, ki delujejo po načelih socialnega podjetništva, ostajajo pa še neizkoriščene priložnosti, so sporočili iz zavoda Premiki, ki se ukvarja s svetovanjem, promocijo in razvojem dostopnega turizma v Ljubljani.

Strokovna skupina za socialno podjetništvo (GECES) je bila ustanovljena predvsem kot posvetovalni organ Evropske komisije za razvoj, vzpostavitev in izvajanje 11 ključnih ukrepov socialnopodjetniške iniciative. Hkrati si prizadeva za načrtovanje, implementacijo ter spremljanje izvajanja ukrepov, namenjenih socialnopodjetniški iniciativi.

Socialno podjetje Premiki deluje po konceptu dostopnega turizma za vse Aktivno članstvo v skupini je na podlagi svojega dela in referenc pridobila tudi Slovenija, in sicer z vključitvijo Slovenskega združenja za duševno zdravje (ŠENT), ki ga predstavlja Koresova, direktorica zavoda Premiki, ki je eden od šestih socialnih podjetij, ki jih je ustanovilo Slovensko združenje za duševno zdravje.

Slovensko združenje za duševno zdravje in zavod Premiki tako ne predstavljata le primera dobre prakse in uveljavljanja socialnega podjetništva pri nas, pač pa tudi aktivno strokovno referenco posvetovalnega organa Evropske komisije, so zapisali.

Socialno podjetje Premiki, v katerem so zaposleni pretežno invalidi, deluje po konceptu dostopnega turizma za vse. Hkrati je turistična agencija za invalide ter osebe s posebnimi potrebami, velik poudarek pa dajejo tudi uveljavljanju dostopnosti v turizmu.

Ne spreglejte