Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2012,
8.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 7. 2012, 8.25

7 let, 12 mesecev

Slovenija izreka dobrodošlico rojakom iz sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenci iz zamejstva in sveta se bodo to sredo zbrali na skupnem druženju s Slovenci iz domovine, prireditvi Dobrodošli doma, ki bo potekala na nabrežju Ljubljanice - Breg.

Nagovorila jih bosta ministrica Ljudmila Novak in ljubljanski župan Zoran Janković.

Popoldanski program ob Ljubljanici bodo popestrili nastopi skupine BK evolution iz Italije, pevskega zbora MePZ Danica iz Avstrije, moške vokalne skupine Sv. Jernej iz Opčin, pa tudi dijakov iz Argentine in Kanade ter različnih glasbenih in gledaliških skupin, večer na prostem pa bo zaokrožil nastop slovenske glasbene zasedbe Orlek.

Ob robu srečanja vseh Slovencev bo potekalo tudi več drugih dogodkov. Strokovna konferenca v organizaciji Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU se bo v dopoldanskih urah posvetila vprašanju etnične ekonomije in Slovencev zunaj Slovenije.

V Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) pa bo večer v znamenju Slovencev v Kanadi. Novakova bo odprla razstavo kanadskega Slovenca Teda Kramolca in mu ob tej priložnosti podelila priznanje urada za Slovencev v zamejstvu in po svetu. Odprli bodo razstavo "Med Slovenci v Kanadi", obiskovalci pa si bodo lahko med drugim ogledali fotografsko razstavo "Realnost naših objektivov" Slovenskega društva Bazovica iz Reke. Večer bo obogatil nastop Slovenskega okteta.

Za letošnjo prireditev Dobrodošli doma, o kateri so informacije na voljo tudi na posebni spletni strani, so na uradu poskrbeli v sodelovanju z Izseljenskim društvom Slovenija v svetu, Svetovnim slovenskim kongresom, Rafaelovo družbo in Združenjem Slovenska izseljenska matica, vključila sta se tudi ZRC SAZU in NUK.

Dan kasneje, v četrtek, bo državni zbor gostil že dvanajsto vseslovensko srečanje Slovencev v zamejstvu in po svetu, ki bo tokrat v znamenju mladih.

Ne spreglejte