Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
1. 9. 2015,
12.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simon Vrhunec

Torek, 1. 9. 2015, 12.44

6 let, 7 mesecev

Simon Vrhunec ima v UKC Ljubljana novo službo za 3.400 evrov mesečno

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanjemu generalnemu direktorju Simonu Vrhuncu so v UKC Ljubljana dali službo na delovnem mestu pooblaščenec za informacijsko varnost.

"Individualna pogodba Simona Vrhunca je vsebovala določilo, ki je UKC Ljubljana nalagalo, da se mu po izteku mandata vršilca dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana ponudi za njegovo izobrazbo in izkušnje primerno delovno mesto. Kot je bilo javnosti že pojasnjeno, je svet zavoda sklenil spoštovati medsebojne obveznosti iz pogodbe. Pogodba z Vrhuncem je bila podpisana 11. 8., in sicer za delovno mesto vodja 1 s šifro J0179500 – pooblaščenec za informacijsko varnost," po poročanju novinarke Financ Andreje Rednak pravijo v UKC Ljubljana.

Vrhunec je dobil pogodbo za nedoločen čas, njegove naloge pa so, da: - sodeluje pri pripravi strategij in razvoju informacijskega sistema v UKCL ter pripravlja sistem upravljanja varovanja informacij in podatkov ter temeljne dokumente varnostne politike v UKCL, - izvaja analize in obravnava tveganja na področju varovanja informacij in podatkov ter zagotavlja sistem upravljanja varnostnih incidentov, skrbi za zagotavljanje kakovosti nadzora in sodeluje pri implementaciji politik varovanja informacij, - sodeluje z organizacijsko enoto za odnose z javnostmi in drugimi enotami, ki posredno ali neposredno upravljajo informacije in podatke v UKCL, - zagotavlja ozaveščanje in usposabljanje zaposlenih o varovanju informacij in podatkov, - sodeluje z zunanjimi ustanovami in organi, ki so v izvajalni ali zakonodajni funkciji nadzora oziroma priprave zakonodaje na tem področju.

Na podlagi pogodbe o zaposlitvi njegova osnovna plača znaša 3.406,45 evra bruto, so nam pojasnili na UKC Ljubljana.

Poročilo: Vrhunec je soodgovoren za nepravilnosti pri otroški srčni kirurgiji Simona Vrhunca so v poročilu mednarodne komisije za strokovni nadzor programa otroške srčne kirurgije 2007–2014 kot nekdanjega generalnega direktorja označili za enega od najbolj odgovornih za izvajanje otrokom nevarnega in nesprejemljivega programa s hudimi posledicami. Smrti vsaj štirih otrok bi namreč ob pravočasnih ukrepih vodstva morda lahko preprečili, opozarjajo v Financah.

Dodajo, da je protikorupcijska komisija ugotovila, da je Vrhunec z izraelskim kirurgom Davidom Mishalyjem – za katerega je vedel, da v UKCL operira brez slovenske licence – podpisoval avtorske pogodbe v nasprotju z zakonodajo in mu omogočil milijonsko plačilo za operacije in za izučitev domačih kirurgov, česar ni uresničil. Vrhunec je vse očitke zavrnil.

Ne spreglejte