Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2018,
16.53

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

8

Natisni članek

hiša družina v stiski humanitarna pomoč gradbena dela

Petek, 20. 7. 2018, 16.53

5 let, 9 mesecev

Šestčlanska družina v trenutku ostala brez strehe nad glavo #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

8

Družina Bučar iz Lopate pri Celju je pred dvema dnevoma v trenutku ostala brez strehe nad glavo. Med obnovitvenimi deli sta se namreč porušili zunanji steni hiše, zaradi česar objekt ni več varen za bivanje. Šestčlanska družina, ki je zaradi dogodka še vedno v šoku, si je začasno bivanje uredila pri sorodnikih. Ker zavarovalnica tovrstne škode ne krije, porušeno hišo pa je treba zavarovati, družina v stiski potrebuje pomoč.

Kaj je šlo narobe med deli, ki jih je izvajal strokovno usposobljen izvajalec gradbenih del, po poročanju Planet TV za zdaj še ni jasno. Kot kaže, so delavci z bagerjem očitno kopali pregloboko in načeli temelje.

Fotogalerija
1 / 13

Stene so začele pokati in se rušiti, družina je ostala brez strehe nad glavo

Člani družine so dva dni po dogodku, v katerem so izgubili streho nad glavo, še vedno pretreseni. "Mislil sem, da sem v filmu. Kaj takšnega lahko vidiš samo v filmu. To je bil popoln šok," je povedal Andrej Golob.

Njegova partnerica je bila v času, ko so stene začele pokati, na balkonu. Njegova tašča se je v tem času zadrževala v dnevni sobi. Trenutek zatem se je balkon zrušil, na mestu, kjer so bile zunanje stene, pa v dnevno sobo zeva ogromna luknja. 

"Jaz sem stal pet metrov stran in gledal, kako kopljejo, moja partnerica je stala na balkonu in gledala, kaj počnejo delavci. Moja tašča Darinka je na kavču v dnevni sobi gledala televizijo, ko je začela vpiti, da stene pokajo in se rušijo," je povedal oče treh otrok.

Bučarjevi so v trenutku ostali brez strehe nad glavo. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Bučarjevi so v trenutku ostali brez strehe nad glavo. Foto: Siol.net/ A. P. K.

"Še sreča, da so vsi zapustili hišo"

S partnerico, taščo in tremi otroki je dobesedno v trenutku ostal brez strehe nad glavo: "Sreča, da je moja partnerica pobegnila ven, saj se je balkon v tistem trenutku zrušil na tla. Še sreča, da so vsi zapustili hišo."

Podobo prvega nadstropja danes kazi viseč radiator, med ruševinami pa leži likalna deska. Na postelji, kjer sta do usodnega dne spala s partnerico, danes leži stena. "Rešitve za to hišo ni več, statik, ki si je prišel ogledat razmere, je dejal, da je hiša zamaknjena," je pojasnil Golob.

Šestčlanska družina je čez noč izgubila streho nad glavo. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Šestčlanska družina je čez noč izgubila streho nad glavo. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Upajo, da ruševina ne bo poškodovala sosednjih hiš

Družina je zaradi dogodka skrušena. Na pomoč so jim priskočili prijatelji, vaščani in požrtvovalni gasilci, ki so iz ruševin rešili vse, kar je bilo mogoče. Hvaležni so za kakršnokoli pomoč, saj zavarovalnica škode ne bo krila.

Pomoč so jim med drugim že ponudili v humanitarnem društvu, kjer zanje zbirajo finančna sredstva. "V našem društvu bomo sredstva za družino zbirali do nedelje zvečer, namenili pa jih bomo za sanacijo nastale škode, da zavarujemo hišo in da ta ne povzroča nevarnosti za okoliške hiše," je dejal predsednik Humanitarnega društva Enostavno pomagam Milan Ninić

Šestčlanska družina medtem ne ve, kako se bo znova postavila na noge. V tem trenutku upajo in si želijo le, da ruševina ne bo poškodovala sosednjih hiš.

Pomagajmo družini v stiski

Ker nikoli ni prepozno, da človeku v stiski priskočimo na pomoč, objavljamo podatke, s pomočjo katerih lahko šestčlanski družini, ki je v trenutku ostala brez strehe nad glavo, pomagate tudi vi. Bodite humani in pomagajte družini v stiski.

Podatki za nakazilo denarja:

Humanitarno društvo Enostavno pomagam,
Pod lipami 26, 3000 Celje
TRR: SI56 6100 0000 7496 313 (odprt pri Delavski hranilnici)
SKLIC: SI00 1152018
NAMEN: Donacija za družino Bučar
KODA NAMENA: CHAR.
Ne spreglejte