Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Jančič

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
18.38

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

93

Natisni članek

Dušan Semolič Lidija Jerkič Državni svet Zveza svobodnih sindikatov Slovenije

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 18.38

2 leti, 4 mesece

Šefinja ZSSS in svetnica Jerkičeva poslala "mafijsko" čestitko

Peter Jančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

93

Lidija Jerkič | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

"S svojim načinom komuniciranja, ko sogovornike v socialnem dialogu označuje za mafijo, predsednica skupine delojemalcev krši moralne norme, katerih kršitev mi je javno, na televiziji, očitala ob nekdanjem državnem sekretarju Jerneju Štromajerju (SD), ta je voščil lep božič umazanim živalim, pa sem rekel, da ni lepo, da vošči le svojim ožjim sorodnikom." To je predsednik državnega sveta Alojz Kovšca menil o nenavadni voščilnici državne svetnice in predsednice svobodnih sindikatov Lidije Jerkič, v kateri ta sogovornike v socialnem dialogu označuje za mafijo.

"Lidija Jerkič je mojo izjavo o Štromajerju na televiziji komentirala, da to ni primerno in da bi moral paziti na raven komunikacije. Njeno kritiko sem takrat sprejel. A očitno se sama požvižga na to raven," je Kovšca povedal o čestitki Jerkičeve.

Kovšca se je pred dvema letoma zelo kritično odzval na sporočilo Štromajerja na spletnem omrežju, ki je povzel odlomek iz filma Sam doma, ki ga otroci pogosto gledajo v božičnem času:

Na zahtevo Jerkičeve bo v sredo državni svet glasoval o vetu na spremembo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katerim je koalicijska večina v državnem zboru spremenila sestavo svetov vrtcev in šol, v katerih bi bili poslej po trije predstavniki ustanovitelja, delavcev in staršev. Med člani skupine delojemalcev v državnem svetu, ki jo vodi Jerkičeva, je tudi glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj, ta je v preteklosti za predhodnico Levice Luke Meseca TRS napačno vložil kandidatno listo, da je bila zaradi premalo kandidatk zavrnjena

Da so tudi šefi svobodnega sindikata, ki ga vodi Jerkičeva, politično zelo opredeljeni, pa prav tako ni novost. Nekdanji predsednik Dušan Semolič je celo kandidiral na zadnjih volitvah poslancev za SD, a v volilni enoti Bežigrad propadel. Dosegel je za stranko SD podpovprečni rezultat 8,8 odstotka.

"Mafijska" in tudi politično precej začinjena čestitka, ki jo je poslala članom sindikata SKEI, iz katerega Jerkičeva prihaja, je takšna:

lidija | Foto:

Kovšca je še povedal, da se je zadnje leto zdelo, da se sindikati res ne želijo resno pogovarjati z delodajalci, ker so vajeni časov, ko so z vladami kar brez njih urejali stvari, kar pa ni bil socialni dialog.

Ne spreglejte