Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2016,
10.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

2

Natisni članek

Petek, 15. 4. 2016, 10.49

6 let, 6 mesecev

Se spomnite malega Reneja? Včeraj je prejel darilo Lea Messija.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

2

Rene

"Rene je včeraj prejel presenečenje po pošti: podpisan dres in kapico Lea Messija ter veliko daril njegove fundacije," je povedala mamica Amela.

"Zelo je vesel in hvaležni smo za čudovito presenečenje," je dodala mamica Amela Talić. Sinoči je mali Rene tako zaspal kar v dresu, Amela pa ob tem poudarja, da ravno take geste dajejo upanje, da bo morda tudi Rene nekoč odličen nogometaš kot Leo Messi.

Rene po operacijah dobro okreva, nogi sta še vedno popolnoma enako dolgi in ravni, koleno in gleženj lepo gibljiva. To je potrdil tudi dr. Dror Paley v začetku aprila na pregledu v Milanu skupaj z dr. Alexandrom Kirienkom, ki je asistiral pri prvi in najtežji Renejevi operaciji leta 2014, je povedala Amela.

In še: "Zelo je pohvalil naš trud, rehabilitacijo, motivacijo Reneja, da je v tako kratkem času dosegel tako čudovite rezultate. Pripomnil je, da je to eden najboljših rezultatov nasploh.

Rene zelo dobro napreduje. Pred kratkim si je ogledal tekmo v Barceloni.  | Foto: Rene zelo dobro napreduje. Pred kratkim si je ogledal tekmo v Barceloni.

Rene plava, teče, igra nogomet ...

Rene zdaj redno plava s podporo lokalnega novogoriškega plavalnega kluba, trenira nogomet z nekdanjim reprezentantom Matejem Mavričem in Simonom Rosič, ki je selektor malonogometne reprezentance diabetikov, obiskuje različne terapevte v Sloveniji in sodeluje z osebnim fitnes trenerjem Gregorjem Jenkom, ki je družini povedal, da je lahko način rehabilitacije tudi hoja v hrib, zato posledično obiskujejo lokalne hribe, kot so Slavnik, Sabotin, Trstelj, Nanos ...

Kmalu načrtujejo večji podvig, in sicer se bodo 18. junija iz Krme podali na Kredarico, če bodo dobili vodnika, tudi na Triglav. Vzpon nosi ime El Rene Camino, saj želijo ozaveščati o fibularni hemimelii in možnostih, ki jih ti pacienti imajo.

 

 

 

Rene se je rodil z okrnjenim stopalom in brez mečnice, zaradi česar je težje hodil, z rastjo pa naj bi imel težav vse več. Slovenski ortopedi so predlagali amputacijo dela stopala, otrok bi dobil protezo.

Renejevi starši v amputacijo niso privolili in na internetu našli ameriškega zdravnika Drora Paleyja, ki enkrat letno prihaja v Milano in je bil pripravljen operirati Reneja. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je tako zdravljenje zavrnil, ker vse možnosti zdravljenja v Sloveniji naj ne bi bile izčrpane. Talićeva je zato začela zbirati prostovoljne prispevke, s katerimi bi pokrili stroške zdravljenja pri ameriškem zdravniku, in potrebna sredstva so tudi zbrali.
 

Ne spreglejte