Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
20. 9. 2016,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

6

Natisni članek

Metod Dragonja Mateja Vraničar Erman ministrstvo za finance

Torek, 20. 9. 2016, 9.53

6 let, 6 mesecev

Bodoča ministrica Cerarju: med najožjimi sodelavci si želim Metoda Dragonjo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

6

Metod Dragonja | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

"Mateja Vraničar Erman bo sodelavce predstavila po imenovanju. Se je pa o sodelovanju pogovarjala z različnimi ljudmi, med drugim tudi z Metodom Dragonjo," pojasnjujejo na finančnem ministrstvu.

Državna sekretarka Mateja Vraničar Erman, ki jo bo državni zbor v sredo potrjeval za novo finančno ministrico, si po naših informacijah želi, da se na finančno ministrstvo vrne nekdanji državni sekretar Metod Dragonja, ki je finančni resor zapustil poleti skupaj z ministrom Dušanom Mramorjem.

Da se Dragonja, čigar odstop so poleti zahtevali tudi žerjavisti v Luki Koper, pridruži njeni ekipi in da bi znova prevzel funkcijo državnega sekretarja, je po neuradnih informacijah postavila celo kot pogoj, da prevzame vodenje ministrstva za finance.

Dozdajšnja državna sekretarka Mateja Vraničar Erman bo na položaju finančne ministrice nasledila Dušana Mramorja. | Foto: STA , Dozdajšnja državna sekretarka Mateja Vraničar Erman bo na položaju finančne ministrice nasledila Dušana Mramorja. Foto: STA , "Bodoča ministrica se je pogovarjala z različnimi ljudmi, tudi Dragonjo"

"Mateja Vraničar Erman bo sodelavce predstavila po imenovanju. Se je pa o sodelovanju pogovarjala z različnimi ljudmi, med drugim tudi z Metodom Dragonjo, vendar ne za mesto državnega sekretarja," nam je sporočil Peter Bajec iz službe za odnose z javnostjo na ministrstvu za finance.

Za odziv smo poklicali tudi Dragonjo, a se do zdaj še ni odzval. 

Kaj pravi Miro Cerar?

"Mateja Vraničar Erman je predsednika vlade Mira Cerarja obvestila o svojih razmišljanjih glede njenih najožjih sodelavcev na položaju ministrice za finance, tako tudi o gospodu Metodu Dragonji. V skladu z dogovorom premier pričakuje, da bo pred dokončno odločitvijo glede sestave bodočega ministričinega kabineta z imeni tudi neposredno seznanjen," so nam pojasnili v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja.
 

Med kandidati za državnega sekretarja tudi poslanec SMC Tilen Božič

Poslanec SMC Tilen Božič je v izjavi v DZ potrdil, da je med kandidati za državnega sekretarja na ministrstvu za finance oz. je imel razgovor s kandidatko za ministrico Matejo Vraničar Erman. Slednjo bo DZ predvidoma imenoval v sredo, izbira državnega sekretarja pa je njena odločitev, pravi Božič. Obenem priznava, da je ta funkcija velik izziv.

STA

Ne spreglejte