Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
12.41

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Janez Remškar inšpekcija nadure direktor razpis

Petek, 18. 12. 2015, 12.41

5 let

Se bo za vodenje onkologije potegovala tudi Štiblar Kisičeva?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zlato Štiblar Kisič, nekdanjo pomočnico Janeza Remškarja, zaradi izplačila nadur preiskujejo inšpektorji, ta očitke izpodbija s pravnim mnenjem.

Zaradi domnevno nezakonitega plačila nadurnega dela je bil včeraj na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI) opravljen interni inšpekcijski pregled, so sporočili z OI. Namen pregleda je bil preveriti zakonitost izplačevanja nadur nekdanji pomočnici direktorja za pravne zadeve Zlati Štiblar Kisič.

Prav nekdanji direktor Janez Remškar, ta od konca oktobra ni več na funkciji, je namreč trdil, da so bile nadure Štiblar Kisičevi izplačane nezakonito. Na OI so zapisali, da je Zlata Štiblar Kisič, ki za zdaj OI vodi kot vršilka dolžnosti, pojasnila okoliščine svojega nadurnega dela in inšpektorju izročila pravno mnenje, ki govori njej v prid.

Soglasje ministra za nadurno delo pomočnika direktorja javnega zavoda ni potrebno, plačilo nadurnega dela pa je upravičeno, piše Rajko Pirnat z Inštituta za javno upravo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot vsi drugi javni uslužbenci so tudi pomočniki direktorjev upravičeni do plačila za nadurno delo, kadar jim je bilo zakonito odrejeno, nadaljuje Pirnat, ki dodaja, da je za zakonito poslovanje javnega zavoda odgovoren njegov direktor.

Štiblar Kisičevo smo povprašali za strošek pravnega mnenja, ki ga je OI naročil 3. decembra, a nam je pojasnila, da računa še ni prejela, zato podatka za zdaj nima.

Štiblar Kisič: Vodilni zaposleni me podpirajo Zlata Štiblar Kisič je konec oktobra povedala, da se na razpis za novega generalnega direktorja ne namerava prijaviti. Danes je njeno stališče drugačno. "Res je, pripravljena sem se prijaviti," nam je povedala in pojasnila, da si je premislila na prigovarjanje zaposlenih. Kot pravi, ni pričakovala, da se bodo stvari odvijale, kot so se.

"Imamo v celoti novo vodstvo, novega strokovnega direktorja, glavno medicinsko sestro in predstojnike oddelkov, kot ekipa pa se dobro ujamemo," pravi Štiblar Kisičeva.

Kovač: Sedanja vršilka dolžnosti direktorja najbolj ustreza profilu Ali Štiblar Kisičeva uživa podporo novega vodstva, smo vprašali Vilijema Kovača, ki je na mestu strokovnega direktorja OI novembra zamenjal Janeza Žgajnarja. "Nisem strokovnjak za menedžment, kot razumem, pa sta principa pri izbiri direktorja dva. Pri različnih kandidatih se lahko ocenjuje njihova primernost, po drugi strani je vprašanje, kakšen profil človeka potrebuje neka ustanova," je pojasnil Kovač.

"Če privzamem, da mora biti vodja profesionalen, korekten, prijazen, da se mora identificirati z ustanovo in ji biti predan, sem ugotovil, da prav zdajšnja v. d. generalnega direktorja OI najbolj ustreza tem predpostavkam," je dodal. "Težko govorim v imenu drugih, vendar lahko rečem, da velika večina zaposlenih na OI, s katerimi sem govoril, Štiblar Kisičevo pri kandidaturi podpira," je Kovač odgovoril na vprašanje, ali ima Kisičeva tudi širšo podporo zaposlenih na OI.

Za odziv smo prosili še Gordano Lokajner, ki je kot glavna medicinska sestra na OI nasledila Katarino Lokar, in na predstavnico zaposlenih v svetu zavoda Anko Deržek.

Neuradno: še trije drugi kandidati Po neuradnih informacijah naj bi se doslej na razpis za mesto generalnega direktorja OI, ki se izteče v ponedeljek, prijavili trije kandidati. Imena teh za zdaj niso znana.

Ne spreglejte