Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 3. 2020,
12.20

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,06

47

Natisni članek

Slovenj Gradec okužba Maribor Koronavirus

Sreda, 18. 3. 2020, 12.20

4 leta, 1 mesec

Objavljamo seznam okuženih po slovenskih občinah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,06

47

Objavljamo seznam okuženih s koronavirusom po občinah. Na seznamu je 275 okuženih, kolikor je bilo potrjenih primerov do včeraj. Danes je številka narasla na 286.

Planet 18 izredna oddaja | Foto: Seznam vseh okuženih po občinah. Vir: STA | Foto: Seznam vseh okuženih po občinah. Vir: STA

Na Gorenjskem, kjer je po današnjih podatkih potrjenih 18 okužb z novim koronavirusom, je največ potrjenih okužb na območju žirovniške občine. Med občani je zaradi te informacije završalo, župan pa jih poziva k mirnosti in preudarnosti ter upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja. Med okuženimi na Gorenjskem je tudi patronažna sestra.

13 hospizalizacij na mariborskem UKC

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je trenutno zaradi koronavirusa skupaj hospitaliziranih 13 pacientov, od tega je eden še vedno v intenzivni enoti, a ne potrebuje respiratorja. Preostalih 12 je na oddelku, med njimi eden potrebuje oskrbo s kisikom. V domači izolaciji je 95 zaposlenih, novega širjenja okužbe med zaposlenimi pa niso zaznali.

Kontejnerji pred UKC Ljubljana | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

V Istri bi potrebovali nekaj tisoč kosov zaščitne opreme

V občinah slovenske Istre so v torek že razdelili del zaščitne opreme za najbolj ogrožene zaradi koronavirusa, dodatno pošiljko pa pričakujejo danes. Kljub temu poveljnik regijske civilne zaščite Rok Kamenšek meni, da bi okvirno potrebovali še nekaj tisoč kosov zaščitne opreme.

Viroza, bolezen, vročina
Novice Dobil sem koronavirus, kaj lahko pričakujem #video

S koronavirusom okužen zaposleni na Občini Ilirska Bistrica

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom so zaznali tudi v Ilirski Bistrici. V torek zvečer je bil župan Emil Rojc obveščen, da je zbolel eden od zaposlenih v občinski upravi. Kot je župan še povedal za STA, so zaposleni na Občini Ilirska Bistrica zato danes ostali doma, občane pa so pozvali, naj do nadaljnjega ne hodijo po opravkih na občino.

Okužena ena od zaposlenih v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah

Potem ko je bil test ene od zaposlenih v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah v ponedeljek negativen, so dodatna testiranja odvzetih brisov med 23 zaposlenimi pokazala, da je ena od preostalih delavk vendarle okužena z novim koronavirusom, vsi preostali testi pa so bili negativni.

koronavirus
Novice Minister: Zamudili smo ključni trenutek za omejitev širjenja virusa #video

Okuženi tudi učiteljici na OŠ v Pivki

Med prostovoljci Rdečega križa Slovenije, za katere je bilo v soboto potrjeno, da so okuženi z novim virusom, sta bili tudi dve učiteljici pivške osnovne šole, so na svoji strani na družbenem omrežju Facebook objavili v regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko.

20 ključnih navodil, ki jih morate upoštevati v času epidemije.

Telefonska številka za informacije o delovanju OI v času izrednih razmer

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana od petka deluje brezplačna telefonska številka 080 2900, na kateri lahko onkološki bolniki in svojci vsak dan od ponedeljka do petka med 8.30 in 15. uro dobijo informacije glede delovanja inštituta v času izrednih razmer, so sporočili z inštituta.

Janez Janša
Novice Janša: Ukrepe bomo stopnjevali. Jutri prihaja milijonska pošiljka mask. #video
Ne spreglejte