Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 4. 2021,
6.56

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

17

Natisni članek

vreme pozeba sneg mraz

Sreda, 7. 4. 2021, 6.56

3 leta

vreme, 7. april

Rekordno nizke temperature: v Retjah -25,8 stopinje Celzija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

17

Po ohladitvi in snežni pošiljki bo hladno vreme prevladovalo še nekaj dni, predvsem bodo hladna jutra. Tako je danes in v četrtek možna pozeba. V zgornjem videu si medtem poglejte, kakšne so bile danes zjutraj razmere v slovenski Sibiriji, kot pogosto imenujemo Babno polje.

Arso je včeraj izdal opozorilo pred pozebo za danes in jutri. Na mraziščih so bile danes zjutraj temperature zelo nizke. Najnižjo so izmerili v Retjah (Občina Loški Potok), kjer je bilo pred sedmo uro zjutraj -25,8 stopinje Celzija. Pod ničlo je tudi v Portorožu. Kot poroča portal Neurje.si, so temperature rekordno nizke za april. 

Marsikje je bilo današnje jutro najhladnejše v zadnjih 70 letih, poroča Arso. Na Blokah so namerili -20,6 stopinj Celzija, kar je nov rekord za april. Dodajajo, da je v Ljubljani rekord preprečila megla oz. nizka oblačnost v drugem delu noči, vseeno pa je temperatura - 4,4 stopinj Celzija najhladnejše aprilsko jutro po letu 1956 (takrat -5,3 v mnogo manj pozidani okolici). Na vseh merilnih mestih to jutro pod ničlo, le v Kopru Markovcu najnižja temperatura 1,3 stopinj Celzija, so še zapisali.

Po doslej zbranih in preverjenih podatkih Arsa je bilo v Postojni, Novi vasi na Blokah in Babnem Polju današnje jutro tudi najhladnejše v zimski sezoni 2020/21, kar se do zdaj še ni zgodilo, da bi bila najnižja temperatura zimske sezone izmerjena aprila.

⚠❄️⚠❄️⚠ Žal beležimo rekordno nizke temperature za april. Slovenijo je s tem prizadela ena najhujših pozeb do zdaj. V...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 06. april 2021

Jutri sončno

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale kratkotrajne snežne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo zapihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bo predvsem v severnih, vzhodnih in osrednjih krajih občasno nekaj več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do-2, v mraziščih Notranjske in Kočevske okoli -15, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija.

Mraz
Novice Toplo se oblecite, mrzlo bo

Mraz bo proti koncu tedna popuščal

V petek se bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, drugod bo delno jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Mraz bo popuščal.

V soboto bo zmerno, na zahodu občasno in tudi pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Postopno bo topleje.

Ne spreglejte