Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča ARAG SE

Natisni članek

ARAG Pravni nasvet Pravni nasvet sodišče odvetnik advertorial

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 8.00

2 meseca, 1 teden

Razkrivamo: kako do brezplačnih odvetniških storitev?

Vsebino omogoča ARAG SE
Odvetnik. Sodišče. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Tudi če ste najbolj pozorni, se lahko na cesti zgodijo številni nepredvideni in neprijetni dogodki. Predstavljajte si, da v prometni nesreči, ki ste jo povzročili ali ste bili vanjo vpleteni, umre ali se hudo poškoduje druga oseba. Poleg psihološkega spopada s situacijo, morate dokazati tudi svojo nedolžnost. Vsi vemo, da so odvetniški, sodni stroški in stroški izvedencev dragi, vi pa morate vse plačati. Imate dve možnosti: najamete lahko kredit oziroma porabite vaše prihranke lahko pa sklenete izredno ugodno zavarovanje pravne zaščite, s katerim boste imeli pokrite vse pravne stroške.

Situacij, ko bi potrebovali odvetnika ali različne oblike pravne pomoči in zaščite, je veliko, in ta so poleg primerov v prometu razširjena na vsa področja našega življenja in vsakdana - službo, družino in nepremičnine.

Finančni izdatki za pravne storitve so lahko izredno visoki, tega pa se pogostokrat zavedamo šele, ko pravne storitve potrebujemo. Dobro je, če na potencialne situacije pomislimo že vnaprej.

S sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite boste poskrbeli za svojo pravno (in finančno) varnost.

Arag | Foto:

Pravna težava? Obrnite se na ARAG!

A kako uporabiti zavarovanje pravne zaščite? Kadarkoli imate pravno težavo, se obrnite na ARAG ali pa preverite naš Spletni pravni center, v katerem boste morda našli rešitev za svojo težavo.

Za brezplačni nasvet vam posredujejo kontaktne podatke odvetnika, ki je v vaši bližini in je strokovnjak za področje, na katerem imate težavo. Z odvetnikom boste uskladili, kaj vse je potrebno storiti v boju za vaše pravice. Odvetnik bo potem opravil svoje delo in poskrbel, da bomo obveščeni o nadaljnih korakih. ARAG plača stroške sodnih taks, izvedencev,…Ko je zavarovalni primer zaključen, plača ARAG tudi stroške odvetnika in stroške nasprotne strani.

Dobro je vedeti: stroške odvetniških storitev so plačali že več kot 27.000 zavarovancem!

 Zavarovanje pravne zaščite krije stroške, ki nastanejo v primeru sodnih in izvensodnih postopkov oziroma povedano drugače, zavarovalnica ARAG bo krila naslednje stroške:
  • odvetniške stroške,
  • stroške od sodišča imenovanih izvedencev,
  • stroške prič in tolmačev,
  • dodatne materialne stroške (fotokopiranje ...),
  • sodne stroške, sodne takse, sodno povprečnino,
  • polog varščine do 100.000 EUR,
  • potne stroške za sojenje v tujini,
  • stroške izvensodnih poravnav, mediacij,
  • s sodno odločbo naložene stroške nasprotne strani.

CENA: 11,99 evra za vso družino ali 8,99 evra za eno osebo.

Izberite in sklenite svoje zavarovanje v petih korakih.

Pravni nasvet | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Primerov, ko bi potrebovali pravno zaščito v prometu je pravzaprav izredno veliko. Zelo verjetno je, da boste po prometni nesreči zahtevali odškodnino, imeli spor z zavarovalnico, dobili kazen za prehitro vožnjo. Ali pa boste zaradi povzročitve hujše prometne nesreče kazensko ovadeni.

Z zavarovanjem pravne zaščite imate zagotovljeno pravno zaščito v prometu za vas in vašo družino, v primerih če boste po prometni nesreči zahtevali odškodnino, imeli spor z zavarovalnico, dobili kazen za prehitro vožnjo, ter če zaradi povzročitev hujše prometne nesreče ste kazensko ovadeni.

Primeri ARAG strank, ki jih je "pokril" Aragov paket "Promet":

1. Kraja vozila

Zavarovalcu je tat ukradel vozilo, kljub temu, da je svoje vozilo zaklenil ter aktiviral alarmno napravo. Na zavarovalnico je vložil zahtevek za odškodnino iz naslova kasko zavarovanja, a je od zavarovalnice prejel odklonilno stališče. S pomočjo odvetnika se je na odločitev zavarovalnice pritožil.

2. Kazen za prehitro vožnjo

Zavarovalca so policisti ujeli pri prehitri vožnji in mu izrekli denarno kazen in kazenske točke. Z izrečenimi kazenskimi točkami je dosegel 18 točk, zaradi česar so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je zavarovalec poklicni voznik, je odvetnik vložil vlogo za odlog odvzema vozniškega dovoljenja in uspel.

3. Prekršek

Zavarovalec je domnevno izsili prednost drugemu vozniku. Bil je kaznovan z denarno kaznijo. Odvetnik je uspel s pritožbo in zavarovalcu je bil izrečen le opomin in naloženo plačilo stroškov postopka.

4. Prekršek v Avstriji

V Avstriji so ustavili voznika tovornega vozila, ki je prevažal ADR blago. Po pregledu so policisti ugotovili, da za ADR blago nima ustrezne dokumentacije. Izdali so mu obvestilo prekršku in vabilo na zaslišanje, ki bo v Avstriji. Podjetje, pri katerem je voznik zaposlen, se je obrnilo na zavarovalnico ARAG, ki je zadevo nemudoma predala v reševanje odvetniku v Avstriji, ki bo zastopal voznika v postopku

Pravni nasvet | Foto:

Osebno, kot je osebno vaše življenje

Zavarovanje pravne zaščite je za zavarovalnico ARAG osebno, kot je osebno vaše življenje. Zato si lahko izberete tako zavarovanje, kot vam ustreza.

Paket Varnost je osnovni del zavarovanja pravne zaščite in je vedno vključen. Pokriva osnovne potrebe vašega zasebnega življenja. K paketu Varnost pa lahko poleg že omenjenega paketa Promet dodate naslednja področja:

Družina

Spori glede skrbništva, stikov in preživnine so lahko izjemno stresni. Zagotovite si, da bodo vsaj odvetniški in sodni stroški za vas skrb manj.

Nepremičnine

Lahko se zgodi, da boste imeli spor s sosedi (glede služnosti, hrupa itd.), da vam bo najemodajalec neupravičeno zvišal najemnino ali odpovedal najemno pogodbo. Ne dopustite, da bi takrat morali plačati visoke odvetniške in sodne stroške.

Služba

Pomislite na vse situacije, ko bi potrebovali odvetnika na delovnem mestu. Lahko se zgodi, da vam delodajalec neupravičeno zniža plačo, vas neupravičeno odpusti, vam ne izplača regresa ali plače, vam ne plačuje prispevkov, izvaja mobing...

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ


ARAG v Ljubljani

ARAG SE – podružnica Slovenija Arag | Foto: Železna cesta 14

1000 Ljubljana

Telefon: +386 (0)1 236 41 81

Elektronski naslov: info@arag.si

Ne spreglejte