Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
15.56

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,44

28

Natisni članek

policija Ljubljana vrhovno sodišče protest

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 15.56

12 mesecev

Protest pred ljubljanskim sodiščem zaradi primera množičnega posilstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,44

28

Protest | Po naših informacija so se pred sodiščem zbrali tako podporniki dekleta kot domnevnih posiljevalcev.  | Foto R. K.

Po naših informacija so se pred sodiščem zbrali tako podporniki dekleta kot domnevnih posiljevalcev.

Foto: R. K.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo štirim fantom, 20-letnemu Amarju Ličini, 23-letnemu Dinu Oručeviću, 21-letnemu Maticu Močniku in 20-letnemu Belminu Čoviću, ki naj bi marca lani posilili 15-letno dekle. Sojenje je zaprto za javnost. Pred sodiščem so se zbrali številni protestniki. 

Novembra 2021 so na ljubljanskem sodišču opravili predobravnavni narok za 20-letnega Amarja Ličino, 23-letnega Dina Oručevića, 21-letnega Matica Močnika in 20-letnega Belmina Čovića, zoper vse zaradi posilstva takrat 15-letnega dekleta, zoper Ličino pa tudi zaradi spolnega napada na 14-letnico ter dveh kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. Četverici danes sodijo na okrožnem sodišču v Ljubljani, a je zadeva, kot so nam pojasnili s sodišča, zaprta za javnost. 

"Sodišče je obveščeno o tem, da pred sodiščem poteka javni shod, o njem pa je obveščena tudi policija. Vsebina shoda je vezana na zadevo, ki poteka na sodišču. Protestniki izražajo svoja stališča, kar seveda imajo pravico. Gre za zadevo, ki je zaprta za javnost, ko bo izrek sodbe o tej zadevi, pa bo zadeva odprta za javnost," so pojasnili v službi za stike z javnostjo okrožnega sodišča v Ljubljani. 

Na shodu tako podporniki dekleta kot domnevnih posiljevalcev 

Pred stavbo okrožnega sodišča v Ljubljani so se zbrali številni protestniki, po naših informacijah tako podporniki dekleta kot domnevnih posiljevalcev. To so nam potrdili tudi na policijski upravi Ljubljana. Kot so zapisali, so na kraj prišle tudi osebe, ki so izražale drugačno mnenje, zato so policisti s svojo prisotnostjo preprečili stik med omenjenima skupinama z namenom preprečevanja morebitnih kršitev javnega reda in miru. 

Okoli 16. ure se je shod zaključil, policisti pa pri tem kršitev niso beležili. V primeru naknadno zaznanih kršitev bodo ukrepali v skladu z zakonodajo, so še sporočili. 

Pred stavbo okrožnega sodišča v Ljubljani so oboroženi policisti.  | Foto: Sa. B. Pred stavbo okrožnega sodišča v Ljubljani so oboroženi policisti. Foto: Sa. B.

Ne spreglejte