Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
16.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

2

Natisni članek

Ciril Baškovič RTV Slovenija

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 16.33

6 let, 6 mesecev

Programskemu svetu RTV Slovenija bo predsedoval Ciril Baškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

2

Ciril Baškovič | Foto STA

Foto: STA

Po odstopu Mirana Zupaniča so člani programskega sveta RTV Slovenija z 19 glasovi za svojega predsednika za štiri mesece izvolili Cirila Baškoviča. Njegovi izvolitvi ni nasprotoval nihče od svetnikov.

Baškovič je politolog, med letoma 1992 in 1997 je bil državni sekretar na ministrstvu za znanost in tehnologijo, od konca leta 2000 pa štiri leta državni sekretar na ministrstvu za kulturo v vladah Janeza Drnovška oziroma Antona Ropa.

Baškovič spada v skupino programskih svetnikov RTVS, ki jih je državni zbor imenoval na predlog političnih strank. Vodenje sveta je prevzel do januarja 2018, ko bo v 29-članskem svetu 21 svetnikom potekel mandat in bo konstituiran novi svet. Baškovič je bil edini kandidat, kandidaturo pa je sprejel na predlog svetniškega kolege Gojka Bervarja.

Novi predsednik pričakuje, da bo svetu uspelo v tem času brez večjih zapletov sprejeti programsko-produkcijski načrt RTVS za leto 2018. Poudaril je tudi, da ceni delo zdajšnjega vodstva zavoda.

Odstopi zaradi Thompsona

Predsedniški stolček se je v programskem svetu spraznil, potem ko je prejšnji predsednik Miran Zupanič zaradi odločitve sveta, da ne podpre predloga generalnega direktorja Igorja Kadunca za razrešitev direktorice televizije Ljerke Bizilj, odstopil. Kadunc jo je želel razrešiti zaradi intervjuja novinarja Igorja Pirkoviča s hrvaškim pevcem Thompsonom. Iz istega razloga kot Zupanič sta odstopila tudi svetnika Sašo Hribar in Domen Savič, njuni mesti pa še zdaj nista zasedeni. Programski svet deluje le s 27 člani.

Na današnji seji bodo svetniki tudi prisluhnili poročiloma generalnega direktorja ter varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Ilinke Todorovski. Razpravljali bodo o programsko-produkcijskem načrtu ter se seznanili s poročilom in finančno analizo pravne službe o tožbah civilnih ali pravnih oseb do RTVS zaradi novinarskih prispevkov.

Ne spreglejte