Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
16. 11. 2018,
14.53

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

14

Natisni članek

Slovenska vojska incident Pivka

Petek, 16. 11. 2018, 14.53

5 let, 5 mesecev

Pripadniki Slovenske vojske vpleteni v množični pretep. Ena oseba poškodovana.

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

14

Slovenska vojska vojak | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Pred gostinskim lokalom pri Pivki je prišlo do pretepa, vanj pa naj bi bilo vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske. Med vpletenimi v pretep pa naj bi bili tudi pripadniki enote za specialno delovanje.

"Pred nekim gostinskim lokalom v Pivki se je med civilnimi osebami zgodil incident. V postopku so ugotovili, da so bili med civilisti tudi vojaki. Po naših informacijah naj bi bil poškodovan en človek, ki ni pripadnik Slovenske vojske. Vojaki so bili v civilnih oblačilih, v večernem času, zunaj delovnega časa," pravi tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez.

Vojaki naj ne bi bili v uniformah, pripeljali naj bi se s službenim vozilom

Kot pravi Korez, naj bi v pretepu domnevno sodelovalo osem vojakov. Dodal je, da zaradi pomanjkanja informacij za zdaj v Slovenski vojski niso sprožili še nobenih postopkov. Vojaki sicer niso bili v uniformah, so se pa pred lokal pripeljali s službenim vozilom Slovenske vojske.

Natakarico naj bi zgrabil za vrat in ji grozil

Osmerica se je do gostov že pred pretepom vedla neprimerno, je po poročanju nacionalne televizije povedal lastnik gostinskega lokala. Eden od njih je ob odhodu iz kuhinje vzel nož, ko pa ga je natakarica opozorila, da bo poklicala policijo, jo je zgrabil za vrat in ji zagrozil, da jo bo ubil. Lastnik lokala je za televizijo še povedal, da je osmerica, ko so zaprli lokal, na križišču počakala nekega fanta, vsaj tako domneva, videl ni ničesar. Tam so ga pretepli in pustili. Nato je prišla policija in fanta našla v mlaki krvi, je dodal.

Novice Slovenci branijo oblegano mesto pred ameriško vojsko #foto

Po informacijah 24ur.com pa so bili v pretep vpleteni tudi pripadniki enote za specialno delovanje. Po njihovih informacijah naj bi pretepeni vojake v lokalu žalil zaradi nacionalnosti, jim grozil, da jih bo s prijatelji počakal pred barom. Vpleteni pripadniki vojske trdijo, da ni šlo za napad osmih na enega, temveč le za pretep vojaka in 24-letnega Pivčana. Osmerica sicer naj ne bi imela dovoljenja za uporabo službenega vozila.

24-letnik končal v UKC Ljubljana

"Ob 2.35 so nas obvestili o pretepu v vasi Selce pri Pivki. Vpletenih je bilo več ljudi. 24-letnega Pivčana so zaradi poškodb odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Policisti intenzivno zbirajo obvestila o dogajanju in vpletenih osebah. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe," je sporočila policija.

Novice Kako se Natova vojska daleč na severu pripravlja na spopad s sovražnikom? #foto #infografika
Novice Takšno je življenje v vojaškem taboru ameriških marincev #foto #video #infografika

 

Ne spreglejte