Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Ponedeljek,
8. 7. 2019,
0.40

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16

31

Natisni članek

Policija Nova Gorica splošna bolnišnica napad na policijo napad z nožem streljanje

Ponedeljek, 8. 7. 2019, 0.40

4 leta, 9 mesecev

Pri Vogrskem z nožem ranil taksista, ob napadu na policista dobil strel v nogo

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,16

31

migrant, napad, taksi | Ko sta policista moškega pozvala, naj izstopi iz vozila, ju je ta želel napasti z nožem (na fotografiji kraj dogodka). | Foto Vitomir Petrović

Ko sta policista moškega pozvala, naj izstopi iz vozila, ju je ta želel napasti z nožem (na fotografiji kraj dogodka).

Foto: Vitomir Petrović

Novogoričana sta v nedeljo okoli 17.30 policiste obvestila, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je potreboval pomoč. Novogoriška policista sta na kraju našla slovenskega taksista, ki je krvavel po vratu, napadel pa naj bi ga državljan Iraka, ki je še vedno sedel v bližnjem taksiju. Ko sta ga policista pozvala, naj izstopi in se uleže na tla, ju je ta napadel z nožem, zato sta ga policista ustrelila v spodnji del noge, mu orožje vzela in ga odpeljala v bolnišnico. Napadeni policist se je v intervenciji lažje poškodoval.

Po prvih podatkih naj bi taksist državljana Iraka pobral na meji z Italijo in peljal proti notranjosti države. Kriminalisti še preiskujejo, zakaj je ubral pot proti notranjosti države.

Ob prihodu na kraj dogodka sta policista moškega v vozilu, za katerega sta ugotovila, da je tujec, v angleščini pozvala, naj izstopi in se uleže na tla. Ker sta presodila, da gre za nevarno situacijo, sta postopek varovala s službeno pištolo, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Osumljenec se je na pozive odzval z grožnjami, nato pa z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov. Ta je najprej izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je ustrelil v spodnji del noge. S tem ga je onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož.

Belokranjc
Novice Tožilstvo vložilo obtožnico za tri ugrabitelje Belokranjca #video

Zdravniško oskrbo potreboval tudi napadeni policist

Osumljenca sta nato odpeljala v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Napadeni policist se je v intervenciji lažje poškodoval, zato je bil tudi on zdravniško oskrbljen.

Osumljenca so operirali v Splošni bolnišnici "Dr. Franca Derganca" Nova Gorica. Zdravniško oskrbo so nudili tudi napadenemu policistu. | Foto: Ana Kovač Osumljenca so operirali v Splošni bolnišnici "Dr. Franca Derganca" Nova Gorica. Zdravniško oskrbo so nudili tudi napadenemu policistu. Foto: Ana Kovač

Kot poročajo z novogoriške policijske uprave, naj bi šlo za državljana Iraka, vendar njegove osebne podatke, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo.

sodnica Ružičeva
Novice Je policija pridržala napačnega? Napadena sodnica trdi, da partner ni storilec. #video

"Policist je strelno orožje uporabil strokovno in zakonito"

Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem v škodo voznika, in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica.

"Po do zdaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktorica policije imenovala komisijo, ki bo dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva," so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Po neuradnih informacijah 24ur.com naj bi kriminalisti še preiskovali, ali je šlo za obračun med tihotapci nelegalnih migrantov.

migrant, napad, taksi | Foto: Vitomir Petrović Foto: Vitomir Petrović

Sportal Drama v Murski Soboti: hrvaški huligani želeli na tekmo, posredovala tudi policija #video
Marjan Šarec
Novice Šarec po ugrabitvi: Nacionalnovarnostni sistem deluje
Tatjana Bobnar
Novice Bobnarjeva ob dnevu policije opozorila na veliko obremenjenost zaposlenih #video
medalja hrabrost policija
Novice Policija z medaljo odlikovala 12 občanov in 28 policistov #video
Ne spreglejte