Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
13.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Torek, 18. 7. 2017, 13.14

6 let, 6 mesecev

Predstavitev gibanja Druga priložnost, tvoja prihodnost

Oglasno sporočilo

Bojan Požar, novinar in lastnik spletnega portala Požareport, je na današnji tiskovni konferenci predstavil ustanovitev gibanja Druga priložnost, tvoja prihodnost – kot posebno državljansko pobudo.

Druga priložnost, tvoja prihodnost | Foto:

Gre za gibanje in državljansko pobudo, ki želi ponuditi priložnost vsem tistim, ki se v preteklosti niso želeli ali pa niso imeli možnosti aktivno vključiti v javne in politične razprave o ključnih razvojnih izzivih Slovenije.

Druga priložnost, tvoja prihodnost | Foto: Obstoječa politična struktura, tako na levi kot na desni, je svojo priložnost že imela in jo tudi zapravila. V tem gibanju zato ne bo prostora za tiste, ki so se že politično kompromitirali. Enako velja tudi za vse zelene politične stranke in podobna ekološka gibanja, ki niso izkoristila svoje priložnosti. Ker so se vsi spolitizirali, medsebojno sprli, pristali na državnih jaslih in denarju davkoplačevalcev ter postali koruptivni. Pri naši državljanski pobudi in gibanju Druga priložnost gre tudi za to, da ustvarimo pritisk na aktualno politiko, da se usmeri v reševanje za ljudi najpomembnejših vprašanj.

Druga priložnost, tvoja prihodnost | Foto: Gibanje Druga priložnost bo svoje delovanje usmerilo predvsem v varnost in čistost okolja ter zanesljivost oskrbe s pitno vodo in zdravo hrano. Vztrajali bomo, da morajo pravila veljati za vse enako. Pri tem je najpomembnejša zaščita ranljivih živih bitij, ki si ne morejo pomagati sama. To so zlorabljeni otroci – pozor, šokantni podatki kažejo, da je že vsak peti otrok v Sloveniji zlorabljen – in živali v domači ali industrijski reji. V skladu z najsodobnejšimi strokovnimi merili bomo zahtevali ustrezno zakonodajo, vključno z ostrimi sankcijami, in njeno dosledno izvajanje.

Vsebino manifesta si lahko preberete TUKAJ.

Druga priložnost, tvoja prihodnost | Foto:

Gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost je danes odprlo tudi svojo spletno stran www.drugapriloznost.si in Facebook profil 2. priložnost.
Ne spreglejte