Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2019,
14.59

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

požar odpadki Publikus Suhadole onesnaženje

Torek, 21. 5. 2019, 14.59

4 leta, 11 mesecev

Požar v Suhadolah ni onesnažil podtalnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Požar Suhadole | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Požar v Publikusovem centru za ravnanje z odpadki v Suhadolah pri Komendi ni povzročil onesnaženja podzemne vode, kažejo analize, ki jih je naročilo podjetje. Publikus se tudi že dogovarja s potencialnimi prevzemniki odpadkov, ki jih je zajel požar, so povedali na državnem inšpektoratu za okolje in prostor.

Inšpekcija za okolje in naravo državnega inšpektorata za okolje in prostor je podjetju Publikus po požaru v Suhadolah naložila, da mora takoj začeti izvajanje ukrepov za preprečevanje onesnaženja okolja in ji o tem poročati do 20. maja.

Poročilo podjetja, ki ga je inšpektorat prejel v ponedeljek, kaže, da je Publikus dan po požaru pri pooblaščenem izvajalcu naročil vzorčenje in analizo meritev podzemne vode. Slednja je pokazala, da požar ni imel negativnih vplivov na podtalnico.

Požar Suhadole
Novice Na deponiji odpadkov zagorele bale. Kakšna je nevarnost za prebivalce? #foto #video

V poročilu v podjetju navajajo tudi, da so pozvali pooblaščene prevzemnike k prevzemu odpadkov, ki jih je zajel požar, ter da potekajo dogovori glede priprave in odvoza testne pošiljke. Vpliv odpadkov na okolje preprečujejo tudi tako, da odpadke balirajo in ovijajo v folijo.

Čez en mesec morajo odstraniti dva tisoč ton odpadkov

Navedbe Publikusa bo inšpektorat preverjal v nadaljevanju inšpekcijskega postopka. Še vedno velja, da mora podjetje do 20. junija odstraniti 2.000 ton odpadkov, ki so goreli, in jih predati pooblaščenemu odstranjevalcu. Do 30. septembra pa mora odstraniti še 7.000 ton odpadkov, ki jih skladišči na območju centra za ravnanje z odpadki - tudi te mora predati pooblaščenemu odstranjevalcu, so še zapisali v odgovorih na vprašanja STA.

Novice Na deponiji odpadkov za več sto tisoč evrov škode #foto #video

V centru za ravnanje z odpadki v Suhadolah je pred približno dvema tednoma izbruhnil požar, katerega vzrok še ni znan. Inšpektorji so po ogledu mesta požara med drugim ugotovili, da je Publikus v centru skladiščil okoli 12 tisoč ton nenevarnih baliranih odpadkov, glede na okoljevarstveno dovoljenje in potrdilo o vpisu v evidenco odpadkov pa je na tem območju dovoljeno skladiščenje 2.528 ton nenevarnih odpadkov.

smeti Pečar
Novice Obrobje Ljubljane: kup odpadne embalaže odvrgli kar v gozd #foto
Požar
Novice V sortirnici odpadkov v Lenartu spet zagorelo
Ne spreglejte