Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2011,
14.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

požar

Nedelja, 15. 5. 2011, 14.51

7 let, 12 mesecev

Požar v skladišču podjetja Agro Ruše (FOTO in VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Opoldne je zagorelo v boksu skladišča podjetja Agro Ruše, kjer so skladiščili alkohol in surovine za proizvodnjo premazov.

Zgorelo je dobrih 4000 litrov alkohola in ne kislina ali druge nevarne snovi, so sporočili iz podjetja. Sprva se je domnevalo, da naj bi v požaru iztekla fosforna kislina. Vzrok požara še ni znan Vzrok požara, v katerem je zgorelo 120 kvadratnih metrov objekta, še ni znan, prav tako tudi ne nastala škoda. Po navedbah direktorja družbe Veselina Djuroviča domnevajo, da je do požara prišlo zaradi proizvodne dejavnosti v bližini. Natančen vzrok požara pa bo znan po opravljeni preiskavi. Pri gašenju sodelovalo 110 gasilcev Kot je že popoldne povedal občinski poveljnik ruških gasilcev Drago Strnad, je pri gašenju požara sodelovalo 110 gasilcev, ki so požar v pol ure pogasili in v eni uri lokalizirali.

Dobri požarni zidovi Strnad je ob tem poudaril, da je imelo skladišče dobre požarne zidove, sicer bi se požar razširil na sosednji prostor, kjer so skladiščeni alkoholi in pesticidi. Po njegovih besedah bi v tem primeru lahko prišlo do eksplozije in bi bila nastala škoda mnogo večja.

Do onesnaženja okolja ni prišlo V podjetju so prepričani, da do onesnaženja okolja in podtalnice ni prišlo. Kot navajajo v sporočilu za javnost, so vsa njihova skladišča pregledana in ustrezajo normativom ter predpisom. Obdaja jih zadrževalni lovilni bazen in halda, ki je prekrita z neprepustno folijo, zadnji inšpekcijski pregled pa so imeli pred dvema dnevoma.

Djurovič je v sporočilu za javnost še zapisal, da so strokovnjaki zavoda za zdravstveno varstvo takoj po dogodku odvzeli vzorce in opravili meritve morebitnega vpliva požara na okolje. "Po prvih informacijah, ki jih imamo, meritve niso pokazale odstopanj od predpisanih vrednosti, natančnejši izsledki raziskav pa bodo znani v naslednjih dneh. V družbi bomo o dogajanju in rezultatih javnost obveščali," je še zapisal Djurovič.

Ne spreglejte