Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2017,
6.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

1

Natisni članek

Petek, 6. 1. 2017, 6.45

6 let, 6 mesecev

Požar v Bohinju pogašen, škoda bo ogromna #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

1

Bohinj Hotel Jezero | Foto STA

Foto: STA

Gasilcem je uspelo pogastiti požar v Hotelu Jezero v Bohinju, postavili pa so požarno stražo. Ko bodo razmere ustrezne, bodo začeli preiskavo, ki bo pokazala vzrok požara in tudi višino škode. Ta bo po prvih ocenah vodstva hotela milijonska.

Z ognjenimi zublji so se skupaj borili 203 gasilci, z območja pa so evakuirali več kot sto oseb. Vsem hotelskim gostom so prenočišča zagotovili v sosednjih hotelih. Poškodovanih v požaru ni bilo, o štirih tujcih, ki so bili prijavljeni kot gostje hotela, policisti še zbirajo informacije, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gašenje je gasilcem oteževal močan veter, zaradi mraza pa je voda med gašenjem zamrzovala. Zamrznjena voda je ponekod celo poškodovala nižje etaže hotela, je povedal vodja gasilske intervencije Silvo Režek.

Hotel ima dva trakta, en je v celoti nepoškodovan, v drugem pa je po prvih ocenah mansardni del večinoma uničen. Preiskavo, ogled kraja požara in ugotavljanje vzroka gorenja bodo kriminalisti predvidoma začeli danes zjutraj, je sporočil Bojan Kos s PU Kranj.

Škoda lahko preseže milijon evrov

Direktorica hotela Polonca Noč je včeraj dejala, da je zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

Hotel Jezero, ki ima 71 sob in pet hotelskih apartmajev, restavraciji in kavarno, konferenčni dvorani ter notranji bazen, je bil nazadnje celovito obnovljen leta 2008. V hotel so ves čas vlagali in ga tudi zavarovali. Kot je povedal eden od zaposlenih, so ravno danes pričakovali prihod večje skupine gostov, ki bi zmogljivosti praktično zapolnila.

Lastniki kljub škodi optimistični

Dan po požaru lastniki hotela optimistično zrejo v prihodnost in pravijo, da se bodo potrudili, da bo čim hitreje obnovljen. "Nam ne preostane drugega, kot da hotel prenovimo. Vanj smo dolga leta vlagali in bomo vlagali še naprej. Hotelske dejavnosti ne bomo opustili," je povedal lastnik Iztok Noč, ki v hotelu dela že 30 let.

Z gradbinci se že dogovarja o najnujnejših delih, na prvem mestu bodo morali pokriti streho. Sicer še ni jasno financiranje obnove, je pa hotel zavarovan. Pomoč pa ponujajo tudi v Turizmu Bohinj, kjer jih je včerajšnji požar v enem izmed stebrov bohinjskega hotelskega turizma zelo pretresel.

Četudi bo Hotel Jezero nekaj časa zaprt in so zaprti tudi hoteli Zlatorog, Bohinj in Bellevue, ki so v lasti Zmaga Pačnika in Japca Jakopina, ima Bohinj več kot 5000 ležišč.  | Foto: STA , Četudi bo Hotel Jezero nekaj časa zaprt in so zaprti tudi hoteli Zlatorog, Bohinj in Bellevue, ki so v lasti Zmaga Pačnika in Japca Jakopina, ima Bohinj več kot 5000 ležišč. Foto: STA ,

Ne spreglejte