Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2017,
13.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

4

Natisni članek

kandidatura Ljudmila Novak Boris Popovič predsedniške volitve 2017

Petek, 22. 9. 2017, 13.37

6 let, 6 mesecev

Popovič in Likovičeva zbrala dovolj podpisov, Novakova s sloganom Predsednica in pika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

4

predsedniška palača | Foto STA

Foto: STA

Koprski župan Boris Popovič in kandidatka stranke Glas za otroke in družine Angelca Likovič sta zbrala tri tisoč podpisov državljanov, ki jih potrebujeta za predsedniško kandidaturo. Novakova je predsedniško tekmo napovedala s sloganom Predsednica in pika.

Tako Likovičeva kot Popovič se v predsedniško tekmo podajata s podporo stranke, zato za njuno kandidaturo predsedniško kandidaturo zadostuje tri tisoč podpisov podpore.

Angelca Likovič | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed V nedavni predstavitvi svoje kandidature je Popovič med drugim izpostavil, da noče biti le figura, ampak bi želel kot predsednik vplivati na to, da bi se spremenile stvari na področjih, kjer je to nujno, na primer na področju zdravstva.

Likovičeva je ob napovedi kandidature napovedala, da bi bila njena prva naloga, če bo izvoljena za predsednico, "osvoboditev" velenjskih dečkov, kar bi dosegla z neprestanim ponavljanjem svojega jasnega stališča o tem primeru, s čimer bi pristojne prisilila k takšni odločitvi.

Kandidature predsednice NSi Ljudmile Novak, kamniškega župana Marjana Šarca in ministrice iz vrst SMC Maje Makovec Brenčič so tudi uradno že potrjene.

Boris Popovič Koper | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Trenutni predsednik Borut Pahor je kandidaturo že vložil in čaka na potrditev, Likovičeva in Popovič pa jo bosta na Državno volilno komisijo vložila predvidoma v ponedeljek. Tudi evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je vložitev napovedala za prihodnji teden.

Novakova: Za pravično in uspešno Slovenijo

Novakova je ob današnjem začetku uradne volilne kampanje dejala, da lahko Slovenija postane ena od 15 najuspešnejših držav sveta, če se spoštujemo, spodbujamo podjetnost in vsi delamo za isti cilj.

V NSi so prepričani, da se bo Novakova uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. | Foto: V NSi so prepričani, da se bo Novakova uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. Prizadevala si bo, da bodo na najvišja mesta imenovani kredibilni ljudje, ki bodo delali za pravično Slovenijo, da ne bo klientelizma in korupcije. Poudarila je pomen temeljnih občečloveških vrednot, ki jih morajo spoštovati tako institucije kot politiki in državljani.

Po besedah poslanca NSi Mateja Tonina glede na prve odzive s terena kaže, da bo Novakova veliko presenečenje teh volitev. Kot meni, ljudi prepričajo njena "moralna trdnost in jasne vrednote, ki predstavljajo korenine, ki jih noben vihar ne more podreti ali zamajati".

Ne spreglejte