Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
15.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

Natisni članek

vreme vremenska napoved

Sobota, 21. 7. 2018, 15.20

5 let, 9 mesecev

Dolenjsko zajelo neurje s točo, ta presenetila tudi Primorsko #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13
Strela, nevihta | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Do sredine noči na nedeljo bodo možna krajevna neurja, opozarja Agencija RS za okolje. Na območju Novega mesta je že nastala močnejša nevihtna celica, ki se počasi pomika proti severovzhodu oziroma Posavju. Voda je zalila več objektov, močan veter pa je odkril nekaj streh in podrl več dreves. Toča je zapadla tudi na Primorskem.

Na območju Novega mesta se je neurje razbesnelo okoli 15. ure. Zardi udara strele je v naselju Lešnica v Novem mestu zagorel kozolec, zaradi močnega vetra pa se je podrlo nekaj dreves, med drugim na Straški cesti v Novem mestu, na cesti Gumberk-Ratež ter na cesti Prečna-Mirna Peč. V občini Dolenjske Toplice se je zaradi neurja na cesto sprožil zemeljski plaz.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati tudi v nekaj primerih, ko je meteorna voda zalila stanovanjske objekte v Novem mestu ali zaradi zamašenih jaškov poplavila cesto.

V naselju Šmarje v občini Šentjernej je močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. O težavah zaradi neurja prav tako poročajo iz občine Brežice, kjer je odpadlo vejevje oviralo promet, ter iz občine Krško, kjer je zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice.

Po poročanju naše bralke je padala toča v velikosti frnikol, kot je razvidno tudi iz fotografije, ki jo je poslal bralec.

toča novo mesto | Foto: Jure Marolt Foto: Jure Marolt

Posledice današnjega neurja v okolici Novega mesta.








 | Foto: bralka Posledice današnjega neurja v okolici Novega mesta. Foto: bralka

Toča tudi v Kopru

V objektiv so točo ujeli tudi v Kopru. Na Facebook strani Neurje.si so objavili tudi posnetek nevihte s točo v počasnem posnetku.

Tudi drugod se bodo popoldne, zvečer ter v prvem delu noči še pojavljale krajevne plohe in nevihte. Nekatere bodo lahko tudi močnejše. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

Za danes popoldne sicer vremenoslovci napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, v severozahodni Sloveniji okoli 25 stopinj Celzija.

Plohe in nevihte tudi v nedeljo

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ko je mogoče pričakovati spremenljivo do pretežno oblačno vreme s plohami in nevihtami. Te bodo pogostejše sredi dneva in popoldne.

vreme 22.7. | Foto: Arso Foto: Arso

Ne spreglejte