Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2017,
7.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

burja vreme

Ponedeljek, 6. 2. 2017, 7.20

6 let, 6 mesecev

Ponekod mogoče sneženje, na Primorskem sunki burje do 120 kilometrov na uro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Veter, burja | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Danes bo večinoma deževalo, popoldan bodo padavine postopoma ponehale. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 700 metri, le ob močnejših padavinah se bo spustila tudi niže. Na Primorskem bo pihala močna burja v sunkih do 120 kilometrov na uro.

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Ponoči bodo predvsem v vzhodni in južni Sloveniji še padavine, meja sneženja se bo spustila predvsem na Kočevskem. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo do jutra pričela slabeti.

Jutri bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, drugod bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Ponekod manjša razlivanja vodotokov

Ob današnjih padavinah bodo reke in manjši vodotoki po državi še naraščali, zato vremenoslovci opozarjajo, da lahko posamezni vodotoki v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji narastejo preko opozorilnih pretokov in se razlijejo.

Reka Ljubljanica narašča in se lahko razliva na območjih vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju, čez dan pa se bo naraščanje ustalilo. Na Primorskem narašča reka Vipava, ki se lahko razlije v manjšem obsegu v zgornjem in spodnjem toku.

Vremenoslovci opozarjajo, da lahko posamezni vodotoki v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji narastejo preko opozorilnih pretokov in se razlijejo. | Foto: Arso Vremenoslovci opozarjajo, da lahko posamezni vodotoki v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji narastejo preko opozorilnih pretokov in se razlijejo. Foto: Arso

V naslednjih dneh večinoma oblačno

V sredo in v četrtek bo večinoma oblačno, le na Primorskem bo deloma jasno. Burja se bo spet nekoliko okrepila. V četrtek bo v notranjosti Slovenije ponekod rahlo naletaval sneg.

Vremenoslovci še dodajajo, da nižjih temperatur, kot so bile v januarju, ni pričakovati, gibale se bodo okrog nič stopinj Celzija.

Ne spreglejte