Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

okoljevarstvo ARSO Magna Steyr

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 14.01

6 let, 6 mesecev

Pomisleki okoljevarstvenikov, Magna optimistična #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Magna | Foto Reuters

Foto: Reuters

Okoljevarstveniki so med javno obravnavo v postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za postavitev lakirnice avtomobilskega podjetja Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica izrazili več pomislekov, med drugim o požarni varnosti in vplivih na okolje, Magna pa upa, da so odgovorili na vsa vprašanja in odpravili bojazni.

Javna obravnava je del postopka izdaje okoljevarstvenega soglasja; kdaj bi lahko bil končan, predstavniki Agencije RS za okolje (Arso) niso želeli ugibati, prav tako se niso želeli opredeljevati do argumentov v današnji razpravi.


Preberite še:
Kaj je pri poslancu NSi počel eden vodilnih v Magni in nekdanji zaupnik Merklove?


"Nasprotna stran še ni dala nobene izjave, ki bi bila za nas korektna in bi se lahko z njo strinjali," je po obravnavi povedal predsednik okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green, enega od 12 stranskih udeležencev v postopku, Vojko Bernard. Pričakuje, da bo Arso soglasje izdal. "Ker je to prioriteta vlade, bo verjetno v mesecu dni postopek končan. Okoljevarstveno soglasje bomo pregledali in se nanj po vsej verjetnosti pritožili," je dodal Bernard.

V Magni menijo, da so odgovorili na pomisleke. "Število predstavnikov Magne na današnji obravnavi je pokazalo, kako pomembno vprašanje je to za nas. Upam, da smo znova odgovorili na številna vprašanja in odpravili bojazni, ki so jih izrazile nevladne organizacije," je po obravnavi povedal vodja načrtovane investicije v Sloveniji pri Magni David Adam.

Video: Planet TV


Preberite še:
Ustavno sodišče zavrglo pobudo Bojana Požarja glede Magne Steyr

Predstavniki Magne obiskujejo okoliške občine

Magna Arsu do roka odgovorila na pripombe stranskih udeležencev


Poudaril je, da številne mejne vrednosti zdaleč ne bi bile dosežene, poleg tega je izvedensko mnenje pokazalo, da vpliva na zdravje okoliških prebivalcev ne bi bilo. "Danes smo pokazali, da delamo vse, kar je mogoče, da bi zaščitili okolico," je dodal.

Kako dolgo so pripravljeni čakati na dovoljenja, je težko reči, je povedal Adam in dodal, da je najpomembnejše, ali se čutijo dobrodošle. "Trenutno se. Današnja razprava je bila odprta in upam, da bomo dosegli dobro rešitev za vse," je dejal.

Ne spreglejte