Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
26. 4. 2016,
13.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Policija

Torek, 26. 4. 2016, 13.24

7 let, 12 mesecev

Policistu, ki so mu ukradli avtomatsko puško, grozi odpoved

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Policist, ki je bil odgovoren za avtomatsko puško in strelivo, ni storil vsega, da bi orožje ustrezno zavaroval in ga shranil v prostorih policijske postaje. S tem je zaradi hude malomarnosti huje kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja, pravijo na policiji.

Direktor PU Koper Danimir Rebec je zato zoper policista podal predlog za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, o čemer pa bo odločil generalni direktor policije Marjan Fank.

 

Kot je dodal Rebec, ne gre za nobeno policijsko prakso: "Po vseh pravilih, po internih pravnih aktih in v skladu s pravilniki mora vsak policist, ki v službi uporablja tudi službeno orožje, po koncu službe to dolgocevno orožje shraniti na policijski postaji."

Storilec vlomil v dva avtomobila

Prejšnji teden je v noči na sredo moški na parkirišču policijske postaje v Postojni vlomil v dve službeni vozili policije. Iz prvega vozila je ukradel večjo službeno torbo, v kateri so bili avtomatska puška znamke Heckler&Koch s pripadajočim strelivom, neprebojni jopič, čelada in komplet prve pomoči. Iz drugega službenega vozila je ukradel dve večji službeni  torbi, v katerih so bili neprebojna jopiča in čeladi.

Obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je kazniva dejanja storil 33-letni Postojnčan. Kriminalisti so mu v četrtek odvzeli prostost in ga zaslišali. Med zaslišanjem je osumljeni dejanje priznal in pri tem opisal okoliščine storitve kaznivega dejanja. 

 

Kot je dodal Rebec, gre za uživalca mamil, ki so ga policisti predhodno obravnavali za različna kazniva dejanja, zato sumijo, da je bil motiv storilca tudi maščevanje za policijske postopke zoper njega.

Osumljenec je v sodnem priporu

V nadaljevanju so kriminalisti pridobili odredbo preiskovalnega sodnika za izvedbo hišne preiskave pri osumljenem na njegovem naslovu bivanja. Pregledali so tudi območje v smeri bega 33-letnega Postojnčana po vlomih. Pri tem so našli vse predmete, ki izvirajo iz vlomov v službeni vozili, razen orožja, ki ga še niso našli. 

Moškega utemeljeno sumijo tudi več drugih tatvin in ropa. Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku je bil zoper 33-letnika odrejen sodni pripor. 

 

V priporu se je znašel še 34-letni Postojnčan, ki je z osumljencem vloma v policijski vozili sodeloval pri izvršitvi drzne tatvine, sam pa z vlomom pred sedežem policijske postaje nima nič, je še navedel direktor koprske policijske uprave.

Ne spreglejte