Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2019,
19.04

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

Natisni članek

sodnica Daniela Ružič napad policija

Petek, 21. 6. 2019, 19.04

4 leta, 10 mesecev

Policisti zaprli ulico, kjer živi napadena mariborska sodnica #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,93

5

s

Policisti so zaradi preiskave zaprli ulico v Pekrah pri Mariboru, v kateri stanuje sodnica mariborskega okrožnega sodišča Daniela Ružič, ki so jo pretekli konec tedna brutalno napadli in pretepli neznanci. 

s
Novice Zakaj so brutalno pretepli sodnico? #video

Policisti so s trakom zaprli ulico, poroča Večer. "Policija izvaja preiskovalna dejanja v okviru intenzivne kriminalistične preiskave," so nam odgovorili s policije.

Preiskovali naj bi hišo, v kateri živi

Več informacij v zvezi z dogodkom pa policija ne razkriva, tako da ni znano, ali je šlo za enega ali več napadalcev. Ružičevo naj bi napadli s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Po poročanju 24ur naj bi policisti med drugim preiskovali notranjost hiše, v kateri živi s partnerjem, in avtomobil, ki je parkiran pred njo. 

Policija naproša vse, ki bi imeli kakšne koli informacije v zvezi z dogodkom, naj to sporočijo prek telefonske številke 113 ali številke 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam.

Sodnica okreva

Spomnimo, da so Ružičevo v noči na nedeljo brutalno napadli in pretepli. Hudo poškodovano, z zlomljenimi rokami in hudimi poškodbami glave, so jo odpeljali v bolnišnico, kjer še zmeraj okreva. 

Sodila v odmevnih primerih

Policija o motivu in morebitnem napadalcu še vedno ne govori, pravijo le, da preiskujejo vse mogoče motive - napad bi lahko bil povezan z njenim delom kot tudi z zasebnim življenjem, navaja Večer.

Sicer pa sosedje o morebitnem družinskem ozadju napada na sodnico ne vedo prav ničesar. Med osumljenci naj bi bil neuradno tudi njen mož, so pred dnevi poročali v oddaji Danes na Planetu.

Ružičeva je sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor pri prekinitvi projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012.

Sodnik
Novice So kritike na račun sodnikov prešle meje dobrega okusa? #video

 

Ne spreglejte