Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Policija

Sobota, 3. 6. 2017, 11.28

6 let, 10 mesecev

Policisti iščejo priče petkove nevarne vožnje med Kranjem in Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Policija Peugeot | Foto policija.si

Foto: policija.si

Policisti so v petek zvečer obravnavali voznika, ki je z nevarno vožnjo med Kranjem in Ljubljano huje kršil prometna pravila in zelo ogrožal varnost mnogih udeležencev cestnega prometa. Vožnjo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa in iščejo priče, s katerimi se je med vožnjo srečal ali jih je kakorkoli ogrožal.

Za voznikom, ki je vozil bel Peugeot 508 SW, kranjskih registrskih oznak, so policisti v redni kontroli prometa v petek okoli 21.10 zapeljali na Cesti Staneta Žagarja v Kranju, a jim voznik že takoj ni ustavil, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policistom je želel pobegniti

S pospešeno in zelo nevarno vožnjo je začel bežati po mestnih ulicah Kranja. Brez zaviranja je prevozil več rdečih luči, za vožnjo je uporabljal celotno vozišče, v križiščih je z avtomobilom zaradi zelo prehitre vožnje izgubljal stik s podlago in je drsel po vozišču, celo v ulicah, kjer je omejitev hitrosti 40 kilometrov na uro in kjer so fizične ovire za umirjanje prometa, je vozil še enkrat hitreje, kot bi smel, so opisali policisti.

Še bistveno hitreje pa je vozil po Cesti Staneta Žagarja, ki je ena bolj obremenjenih cest skozi Kranj. V semaforiziranem križišču na Planini, kjer se križajo Cesta Staneta Žagarja ter Cesta Jaka Platiše in Šuceva ulica je z vožnjo v rdečo luč tudi izsilil prednost avtomobilu srebrne barve. Policisti voznika srebrnega avtomobila prosijo, da pokliče na 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Kaj vse je še počel neuravnovešeni voznik

Kot so še navedli, je med nevarno vožnjo voznike slepil z vklapljanjem dolgih in zasenčenih luči ter jim hupal. Zelo nevarno je vozil, izsiljeval in prehiteval tudi še več kilometrov med Kranjem in avtocestnim priključkom Kranj-vzhod pred Šenčurjem, kjer je zapeljal na avtocesto in s hujšimi prekrški pri še precej višji hitrosti nadaljeval.

Na avtocesti do Ljubljane je vozila nevarno prehiteval po voznem, odstavnem in pospeševalnem pasu, cestninsko postajo je prevozil z najmanj še enkrat višjo hitrostjo, kot je dovoljeno, zelo prehiter je bil tudi pri vožnji skozi predor Šentvid. Voznik je vozila v gostem prometu ves čas prehiteval impulzivno, silovito in zelo nevarno, na priključku Ljubljana Brdo pa je avtomobil ustavil in peš pobegnil, vozilo pa pustil, da se je samo nekontrolirano premikalo naprej.

Policisti so zato razbili steklo na avtomobilu in ga ustavili, voznika, ki je brez vozniškega dovoljenja, pa so prijeli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja. Voznik je v avtomobilu vozil še dva potnika in žival. Avtomobil so policisti zasegli.

Pri prijetju voznika so gorenjski policisti sodelovali z ljubljanskimi policisti.

Ne spreglejte