Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
7. 9. 2017,
12.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

droga konoplja Policija

Četrtek, 7. 9. 2017, 12.09

6 let, 7 mesecev

Policija zasegla 22 kilogramov droge

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

vreče | Foto policija

Foto: policija

Prejšnji četrtek je policist Policijske postaje Gorišnica, ki je takrat opravljal svoje naloge na otoku Pagu na Hrvaškem, prejel obvestilo, da pri Mali vasi na območju struge reke Drave neznanci izvajajo žetev konoplje, ki jo tlačijo v vreče.

O tem je takoj obvestil svoje kolege v Gorišnici, ki so nemudoma začeli pregled težko prehodnega in močno poraščenega območja v predelu struge reke Drave. Na kraju so prijeli dva osumljenca. Našli so 12 vreč, v katerih je bila sveže požeta in na manjše kose narezana konoplja. Ko so jo policisti posušili in stehtali, so ugotovili, da jo je kar 22 kilogramov. Konoplja je bila vzgojena na neprehodnem terenu v sredini reke Drave, ki je močno zaraščeno z vseh strani, tla pa so dovolj dobro oskrbovana z vodo.

Osumljenca v priporu

Policisti so oba osumljenca, 43 in 44 let stara Mariborčana, ki ju policija do zdaj še ni obravnavala, pridržali. S kazensko ovadbo, ki jima očita storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so ju privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku ptujskega Okrožnega sodišča, ki je zoper oba odredil pripor.

Škofjeloški policisti pa so konec avgusta izvedeli, da je v Cerkljanskem hribovju med krajema Žiri in Cerkno večji nasad konoplje. Ko so potrdili informacijo, so prejšnji konec tedna v zaključni akciji pridržali dva moška, ki sta osumljena proizvodnje te prepovedane droge. Policisti so zasegli okoli 750 dozorelih rastlin konoplje.

Po ugotovitvah kriminalistov sta osumljenca konopljo vzgajala na prikritem gojišču v naravi na težko dostopnem terenu, ki sta ga nadzirala z videonadzornim sistemom. Prek poletja sta vzgojila okoli 750 rastlin. Kriminalisti so pri enem od osumljencev našli tudi manjšo količino konoplje, ki je bila pripravljena za preprodajo, in posebej prirejen prostor za predelavo te droge.

Policisti so osumljenca prijeli in pridržali za čas zbiranja obvestil. Ovadili ju bodo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora. STA

Ne spreglejte