Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
10. 5. 2016,
12.10

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Stožice nogomet NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Torek, 10. 5. 2016, 12.10

7 let, 11 mesecev

Policija: Ni res, da smo na derbiju zoper otroke uporabili solzivec

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Zavračamo namigovanja, da je policija na sobotnem derbiju med Omimpijo in Mariborom zadrževala družine z otroki in zoper njih uporabila prisilna sredstva, pravi policija.

Po koncu nogometne tekme so policisti zadržali domače organizirane navijače do odhoda gostujočih navijačev na vlak, da bi preprečili njihov fizični stik. Preostali obiskovalci nogometne tekme so tribune lahko zapustili takoj po končani tekmi.

Domači navijači s silo poskušali zapustiti prostor

Za gostujoče organizirane navijače je bila predvidena vrnitev na vlak z avtobusi, zaradi poškodovanja teh pa Ljubljanski potniški promet ni več želel opraviti teh prevozov. Organizirani navijači so bili tako peš pospremljeni do vlaka, zaradi česar je zadržanje trajalo nekaj več časa, kot je bilo prvotno predvideno.

V tem času so organizirani domači navijači s silo poskušali zapustiti prostor, pri tem so poškodovali železna vrata vhoda na tribuno. Ker s kršitvijo niso prenehali, so policisti uporabili plinski razpršilec. Organizirani navijači so kljub temu nadaljevali s kršitvami, lomili stole na tribuni ter z njimi obmetavati policiste. Ob tem so bili trije policisti poškodovani. Policisti so zoper posamezne kršitelje zaradi vzpostavitve javnega reda in miru ponovno uporabili plinski razpršilec, pojasnjujejo na policiji.

Iz stene potegnil gasilsko cev in začel z njo brizgati vodo po policistih

Med tem je organizirani domači navijač s stene potegnil gasilsko cev hidranta in začel z njo brizgati z vodo po policistih. Zoper tega kršitelja so policisti uporabili telesno silo ter sredstva za vezanje in vklepanje ter ga obvladali. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Po dosedanjem preverjanju Policijska uprava Ljubljana nima podatka, da bi bil zaradi uporabe plinskega razpršilca poškodovan otrok, prav tako niso prejeli nobene prijave s strani staršev domnevno poškodovanega otroka. Je pa bilo ugotovljeno, da so pred kršitvami policisti iz omenjenega prostora, kjer so bili zadržani domači organizirani navijači, pospremili očeta z otrokom.

Ne spreglejte