Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
9.12

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,64

2

Natisni članek

vročina vremenska napoved vreme

Nedelja, 21. 7. 2019, 9.12

4 leta, 9 mesecev

Neurja po Sloveniji: od podrtih drogov do meteorne vode #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,64

2

Lokalna neurja so popoldne zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so zabeležili 55 dogodkov, kasneje pa tudi Črnomelj in Metliko. Po opozorilu agencije za okolje je v zgodnjih večernih urah v vzhodni polovici države še povečana verjetnost za krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Vremenoslovci opozarjajo: v vzhodni polovici države so še vedno možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. | Foto: Thinkstock Vremenoslovci opozarjajo: v vzhodni polovici države so še vedno možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Foto: Thinkstock

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot. V neurju je meteorna voda zalila številne prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta.

Ob močnejšem deževju in vetru je v Občini Maribor voda zalila dvorišče stanovanjske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so mariborski poklicni in pekrski prostovoljni gasilci, ki so očistili odvodne jaške ter s strehe odstranili drevo.

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Prostovoljni gasilci Ribnica - Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, z lokalnih cest pa so odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti Greglovem grabnu zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna, poroča uprava.

Kratek posnetek dogajanja v Ribnici na Pohorju, ki ga je Neurje.si delilo na svoji strani na Facebooku, si lahko ogledate spodaj.

V Zagorju ob Savi je padala kot manjši orehi velika toča:

V Občini Metlika je veter razkril streho na gasilskem domu v kraju Gradac, na ceste je padlo več dreves, gasilci in dežurni delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice neurja. V Občini Črnomelj v okolici Dragatuša in Brdarcev gasilci odstranjujejo podrta drevesa in pokrivajo strehe na treh objektih, še poroča uprava.

Fotografije ali posnetke neurja nam lahko pošljete na elektronski naslov newsdesk@tsmedia.si in objavili jih bomo.

Hiter naliv z nekaj toče smo občutili tudi prebivalci osrednje Slovenije. Kratek posnetek neurja v Ljubljani, ki nam ga je poslala bralka, si lahko ogledate spodaj.

Po napovedi agencije se bo ponoči ozračje umirilo. V ponedeljek bo povečini sončno, predvsem v gorskem svetu pa lahko nastane kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

Prihodnji teden bomo končno imeli pravo poletje. | Foto: Thinkstock Prihodnji teden bomo končno imeli pravo poletje. Foto: Thinkstock

Sončno in vroče vreme lahko pričakujemo tudi vsaj še v torek in sredo, napovedujejo meteorologi. Vremenski spletni portal Accuweather pa pravo poletno vreme napoveduje za ves prihodnji teden:

Vreme | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

 

Ne spreglejte