Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2020,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Natisni članek

vreme oblačnost nevihta

Ponedeljek, 25. 5. 2020, 7.19

4 leta, 3 mesece

Nekatere dele države zajele popoldanske nevihte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81
Vreme 25.5.2020

Popoldne so v nekaterih predelih Slovenijo zajele nevihte s točo. Zvečer bodo v notranjosti države še mogoče krajevne plohe in nevihte, ponoči se bo zjasnilo. Podobno vremensko dogajanje lahko pričakujemo tudi jutri. 

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Močnejša nevihta je popoldne iz smeri Pomurja zajela občino Ljutomer. Lokalno je padala sodra ali manjša toča, ponekod je povzročila nekaj škode. Močnejša nevihta je nastala tudi nad Prekmurjem. Močan naliv so spremljali sunki nevihtnega piša, lokalno je padala tudi sodra, navajajo na strani Neurje.si na Facebooku.

Matjaž Majcen nam je iz kraja Križevci pri Ljutomeru poslal krasen time lapse video današnjega prihoda močnejše nevihte nad vzhodni rob Prlekije iz smeri Pomurja. Nevihto je spremljal fotogeničen shelf cloud, ki je ob prihodu nevihte s sabo prinesel močnejši nevihtni piš. Ob močnem nalivu je v centru nevihte ponekod lokalno padala tudi sodra in manjša toča. ⛈️

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 25. maj 2020

Zvečer bo v notranjosti države še nastajala kakšna krajevna ploha ali posamezna nevihta, ponoči se bo razjasnilo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v krajih z vetrom okoli 11 stopinj Celzija, poročajo z Agencije za okolje (Arso).

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo občasno okrepljen severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 12, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

V sredo bo povečini sončno, veter bo nekoliko oslabel. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe.

Ne spreglejte