Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2012,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 22. 6. 2012, 19.39

8 let

Podjetje Viral: Pri Zavodu iskreni.net nismo zaznali nikakršnega ekstremizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V podjetju Viral, ki se ukvarja s proizvodnjo plenic, so se odzvali na pobudo združenja nevladnih organizacij, da naj sponzorji bojkotirajo Festival družin, ki ga organizira Zavod iskreni.net.

Pred časom smo poročali o pobudi Predstavnika Voluntariata – SCI Slovenija Boštjana Kovačiča, ta je sponzorje Festivala družin opozarjala na stališča, ki jih zastopa organizator festivala, Zavod iskreni.net. Kovačič je poudaril, da je na spletni strani zavoda mogoče zaslediti veliko nesprejemljivih stališč, sovražnega govora in sovraštva do manjšin. Hkrati je opozoril tudi na zavajajoče in pristranske raziskave, ki jih zavod navaja na spletu. Zaradi naštetih dejstev je civilnodružbena iniciativa pozvala vsa podjetja, ki sodelujejo z zavodom, da pretrgajo sodelovanje in zahtevajo vračilo sredstev.

Na poziv podjetjem k odstopu od sponzoriranja Festivala družin so se odzvali v Zavodu iskreni.net, kjer so akcijo označili za "napad na prostore strpnega sobivanja". V bran Zavodu iskreni.net je zdaj stopilo tudi podjetje Viral, d.o.o, kot eden izmed sponzorjev omenjenega festivala.

"Škodoželjnost zavita v celofan skrbi" V podjetju ob pozivu iniciative "niso mogli verjeti svojim ušesom". Po njihovem mnenju pri pobudi "ne gre za nič drugega kot za 'škodoželjnost, zavito v celofan skrbi'" namenjeno diskreditaciji Zavoda iskreni.net. Če bi bila vsebina portala res sporna in celo protizakonita, bi uporabili vsa pravna sredstva, zatrjujejo v podjetju in dodajajo, da bi poziv, če se jim katere izmed vsebin spletne strani zdijo sporne, moral biti usmerjen k vodstvu zavoda, ne k sponzorjem. V izjavi za javnost so pri podjetju še zapisali, da je večina spornih stališč zavoda "vzeta iz konteksta" in da v stiku z zavodom še nikdar niso opazili nikakršnega ekstremizma ali odpiranja ideoloških tem.

"Naši kupci izobraženi in osveščeni starši" Dotaknili so se tudi izjave dr. Vesne Leskovšek, ki je v kontekstu razprave dejala, da "se zdaj kaže nov tip nestrpneža v vlogi družinskega človeka, ki ga srečamo na Petrolovem bencinskem servisu, plačuje s plačilno kartico Dinners in kupuje plenice Racman". S to označbo se v podjetju Viral, d. o. o., ne strinjajo, temveč poudarjajo, da so njihovi kupci "izobraženi in osveščeni starši", ki obenem tudi podpirajo slovensko proizvodnjo tekstilnih izdelkov.

Ravnanje nevladnih organizacij tako označujejo kot "skrajno neprimerno", izjave organizatorjev pobude pa "žaljive in ponižujoče". "Ogorčeni smo, da nam organizacije, ki so v veliki večini financirane iz državne blagajne, narekujejo, koga smemo sponzorirati in koga ne", pravijo in dodajajo, da "si o tem, kdo je nestrpnež, vsak lahko ustvari svoje mnenje".

Ne spreglejte