Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 4. 2021,
18.43

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

69

Natisni članek

Franc Kangler Evropska komisija Ursula von der Leyen

Sreda, 7. 4. 2021, 18.43

3 leta

Pismo von der Leynovi: na shodu SD tudi sodnika, ki sta preganjala Kanglerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

69

s | Fotografija, ki so jo poslali iz Odbora 2015.

Fotografija, ki so jo poslali iz Odbora 2015.

Tanja Fajon se je maja 2019 udeležila predvolilnega strankarskega shoda, kjer sta ji družbo delala sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda. Oba sta v zadevah Franca Kanglerja odrejala različne kazenske odredbe, v pismu predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen poudarjajo v Odboru 2015, ki ga vodi Željko Vogrin.

V pismu, ki ga lahko v celoti preberete tukaj, uvodoma poudarjajo, da smo bili pred kratkim v Evropskem parlamentu priče razpravi na temo svobode govora in svobode medijev v Sloveniji, na Poljskem in na Madžarskem.

Dimitrij Rupel
Mnenja Dimitrij Rupel: "Hiša iz kart" vpoklicala rezerviste

"Fajonova ima velik vpliv"

"Uvodoma želimo poudariti, da je za nas vsaka razprava, v kateri se iščeta resnica in pravica, dobrodošla. V Odboru 2015 nismo presenečeni nad razpravo, ki jo je v Evropskem parlamentu sprožila skrajna levica iz Slovenije in Evrope, smo pa bili presenečeni nad razpravo slovenskih evroposlank Irene Joveve in Tanje Fajon. Slednja je v Sloveniji predsednica politične stranke Socialni demokrati (nekdanji komunisti v Sloveniji). Presenečeni smo bili, da je ravno gospa Fajon s svojim nastopom želela prikazati Slovenijo kot članico Evropske unije, kjer svoboda govora ni zajamčena in kjer so nekateri novinarji ter medijske hiše pod pritiski trenutne vlade," so poudarili. 

Opozorili so, da so ravno v stranki Socialni demokrati preprečili vstop snemalcu medijske hiše Nova24TV v prostore, kjer je potekala novinarska konferenca, kar so obsodili v obeh novinarskih združenjih. "Tanja Fajon je tudi ena od tistih evropskih poslank in predsednica politične stranke, ki ima v slovenskem tožilstvu in pravosodju neposredno velik vpliv, na kar kažejo nekateri primeri političnega preganjanja nasprotnikov Tanje Fajon prek sodne veje oblasti," zatrjujejo.

Novice Janša na mednarodni konferenci: Samo vprašanje časa je, kdaj se bo to zgodilo #video

Kot primer navajajo Franca Kanglerja, ki je bil leta 2006 izvoljen za župana Maribora, pri čemer je premagal kandidata stranke SD Borisa Soviča.

"Zoper Franca Kanglerja sprocesirali kar 24 kazenskih ovadb"

"Maščevanje zaradi političnega poraza je hitro steklo, saj so zoper Franca Kanglerja sprocesirali kar 24 kazenskih ovadb in eno pravdno zadevo, pri čemer jim je pomagal mariborski sodnik Janez Žirovnik, ki je med drugim nekdanji agent Službe državne varnosti Jugoslavije (SDV SFRJ). Z navedenim sodnikom je bil Franc Kangler kot slovenski poslanec in nadzornik obveščevalno-varnostnih služb v slovenskem parlamentu v neposrednem konfliktu, ki se je odražal na različnih delovnih telesih v slovenskem parlamentu. Žirovnik je leta 2007 postal sodnik na Okrožnem sodišču v Mariboru, kjer je zoper Franca Kanglerja izdal več kot deset sodnih odredb," so zapisali in dodali:

"Franc Kangler je vse sodne postopke razen enega, ki je še v teku, zase ugodno zaključil. Leta 2019 je Franc Kangler kandidiral za evropskega poslanca na kandidatni listi SDS-SLS. Evropska poslanka Tanja Fajon se je kot predsednica politične stranke Socialni demokrati (nekdanji komunisti) v mesecu maju 2019 udeležila predvolilnega strankarskega shoda, kjer sta ji družbo delala dva sodnika – g. Štok in g. Gazvoda –, oba iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Kot zanimivost dodamo še to, da sta omenjena sodnika v zadevah Franc Kangler odrejala različne kazenske odredbe."

Dirka po Baskiji 3. etapa Pogačar Roglič
Sportal Epski slovenski spopad v Baskiji: Pogačar premagal Rogliča!
Ne spreglejte