Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 14.16

8 let

Pirc Musarjeva prejela prijavo SNS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je prijavo SNS dobila danes in jo "po redni proceduri dodelila enemu od državnih nadzornikov.

Zaradi objave sodb z vsemi osebnimi podatki na spletni strani informacijskega pooblaščenca so v poslanski skupini SNS podali prijavo zoper informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar, je v torek dejal predsednik SNS Zmago Jelinčič. Če pooblaščenka ne bo sprožila postopka zoper samo sebe, jo bo PS SNS ovadila zaradi nevestnega dela, je tedaj dodal. Iz stranke so sicer v ponedeljek sporočili, da je informacijski pooblaščenec sprožil postopek zaradi suma nezakonite obdelave osebnih podatkov proti poslancu in predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču, ker naj bi na seji DZ nezakonito obdeloval osebne podatke prejemnice odškodnine zaradi izbrisa iz registra stalnega prebivalstva.

SDS: Pirc Musarjeva postaja represivni organ za zaščito vladajočih

Postopek informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, v katerem se je znašel poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, je "izjemno nenavaden", menijo v SDS. "Informacijska pooblaščenka ga je namreč sprožila zaradi branja javne sodbe v imenu ljudstva," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Informacijska pooblaščenka očitno postaja represivni organ v službi oblasti, ki zatira svobodo izražanja," so zapisali v SDS in dodali: "Celo vojaška sodišča v nekdanji Jugoslaviji so večinoma javno objavljala sodbe v sicer tajnih postopkih."

Kaj je informacija javnega značaja? Pooblaščenka je po mnenju SDS pozabila, da mora poleg varstva osebnih podatkov skrbeti tudi za dostop do informacij javnega značaja. "Ali ni informacija javnega značaja, da bodo morali državljani in državljanke plačevati mastne odškodnine t.i. izbrisanim, ker si vladajoči želijo novih volivcev, odvetniške pisarne pa mastne zaslužke?" so še navedli v SDS.

Ne spreglejte