Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Policija nesreča nesreča kraja

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 12.53

6 let, 9 mesecev

Pijan mladoletnik ukradel avto in povzročil več nesreč

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Policija merjenje hitrosti

Pretekli konec tedna so imeli policisti veliko dela z vinjenimi vozniki, ki so ogrožali preostale voznike in povzročali škodo.

V soboto je na bencinskem servisu v  Krškem okoli 20. ure mladoletnik ukradel osebni avtomobil  opel  astra. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila.  Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov in izjavah očividcev je med  vožnjo povzročil štiri prometne nesreče - trčil je v  prometno  signalizacijo,  na  parkirnem  prostoru  prodajalne je trčil v paleto  z izdelki v stekleni embalaži, kasneje pa je trčil še v kombinirano vozilo  in  v ograjo.

Z veliko hitrostjo je vozil skozi naselje in ogrožal pešce,  po cesti je vozil po levem smernem vozišču, da so se morala vozila, ki  so prihajala iz nasprotne smeri, umikati. Z nevarno vožnjo je nadaljeval v  smeri  proti  Kostanjevici na Krki, kjer je zapeljal na pločnik, izgubil oblast  nad  vozilom  in  se  prevrnil.  Mladoletniku,  ki  je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligrama alkohola (2,85 g/kg), so policisti odvzeli prostost  in  ga  odpeljali  v  prostore  za  pridržanje. 

Med preiskavo so ugotovili,  da je osumljenec še pred tatvino vozila v eni izmed prodajaln v Krškem ukradel steklenico z alkoholno pijačo, kar mu je zaposlena skušala preprečiti.  Osumljenec je oškodovanko udaril in jo lažje poškodoval. Danes bodo  osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih  dejanj  roparske  tatvine,  odvzema  motornega vozila in nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kandidat za voznika vozil pijan

Istega dne so policisti med kontrolo šole vožnje ustavili 34-letnega kandidata za voznika, ki ga je spremljal učitelj vožnje. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so kandidatu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,56 miligrama alkohola (1,16 g/kg). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitve izdali plačilni nalog v višini 900 evrov. Zoper inštruktorja in šolo vožnje bodo uvedli prekrškovni postopek.

Pijan in brez vozniškega dovoljenja prevrnil avtomobil

V soboto okoli 1.30 pa je bila policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri cestninski postaji Dob. Voznik osebnega avtomobila je vozil po desnem prometnem pasu avtoceste iz smeri Biča proti Ivančni Gorici in na platoju cestninske postaje Dob z desnim delom vozila zapeljal na začasno varnostno ograjo, zaradi česar se je vozilo prevrnilo.

V nesreči se ni telesno poškodoval, v vozilu je bil sam. Policija je ugotovila, da je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Poleg tega na vozilu ni imel nameščene veljavne vinjete za vožnjo po avtocesti. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog, so sporočili.

Ne spreglejte