Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2019,
15.08

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,49

7

Natisni članek

napad sodnica Maribor

Nedelja, 23. 6. 2019, 15.08

4 leta, 9 mesecev

Partnerja v nedeljo napadene sodnice izpustili na prostost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,49

7

Partner prejšnji teden napadene sodnice mariborskega okrožnega sodišča Danijele Ružič je izpuščen na prostost. Po neuradnih informacijah tožilstvo zanj ni zahtevalo pripora, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjgraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Preiskava se medtem nadaljuje.

sodnica Ružičeva
Novice Policija pridržala osumljenca za napad na sodnico

Kot še navaja Večer, pa partner še vedno ostaja osumljen vpletenosti v poskus umora.

Primer prevzelo slovenjgraško sodišče

Spomnimo, da so v petek policisti zaprli ulico, kjer živi v nedeljo pretepena sodnica Daniela Ružič. Policisti so vso ulico zaprli s policijskim trakom, med drugim so preiskali hišo, v kateri živi s svojim partnerjem, in vozili, ki sta bili parkirani pred hišo.

Kot smo poročali, so po koncu preiskave policisti odpeljali tudi njenega partnerja. Večer povzema, da policija očitno še ni zbrala dovolj dokazov, da bi bilo mogoče osumljenca ovaditi. Ob privedbi k preiskovalnemu sodniku morajo namreč imeti že podpisano ovadbo. 

Preiskavo še naprej vodijo mariborski kriminalisti, usmerja jih mariborsko sodišče, vendar bo primer obravnavalo slovenjgraško sodišče, potem ko je mariborsko sodišče prosilo za prenos pristojnosti, ker gre za njihovo zaposleno. 

Policija: preiskava poteka tako v smeri zasebnega kot poklicnega življenja

V včerajšnji izjavi za medije je mariborska policijska uprava potrdila, da so v petek popoldne pridržali osumljenca za napad na sodnico pred tednom dni.

Njegove identitete sicer niso razkrili, so pa zatrdili, da preiskava domnevnega poskusa umora še vedno poteka v smeri tako njenega zasebnega kot poklicnega življenja.

Policija | Foto: STA , Foto: STA , Po ogledu kraja kaznivega dejanja so kriminalisti po besedah vodje službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojana Kitla opravili več pogovorov s sorodniki, sodelavci in sosedi sodnice.

"Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bila opravljena preiskava stanovanjske hiše in dveh vozil na naslovu osumljenca. Pri preiskavi smo iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Pridržali smo osumljeno osebo," je dejal v včerajšnji izjavi za medije.

"Dosedanje ugotovitve preiskave in zbiranje obvestil še niso dali odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti. Prav zaradi tega zbiranje obvestil in intenzivno preiskavo nadaljujemo," je še dodal.

Ni znano, ali je osumljenih več ali samo ena oseba

Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. "Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki jo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Vanjo je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom, torej kot sodnice," je še povedal Kitel.

Sodnico so brutalno pretepli prejšnjo nedeljo ponoči okrog prve ure, po nekaterih podatkih so jo napadli s kijem. Hudo poškodovano, z zlomljenimi rokami in hudimi poškodbami glave, so jo odpeljali v bolnišnico, kjer še zmeraj okreva. 

Policija prosi vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije v zvezi z dogodkom, naj to sporočijo prek telefonske številke 113 ali številke 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam.

Sodnik
Novice So kritike na račun sodnikov prešle meje dobrega okusa? #video

 

Ne spreglejte