Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
16.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borut Pahor mladi

Torek, 26. 2. 2013, 16.16

8 let

Pahor: Izkoristiti želim intelektualni potencial mladih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi se srečujejo s številnimi težavami, a v razmisleku o prihodnosti Slovenije bi morali izkoristiti predvsem njihov intelektualni potencial, je na srečanju s predstavniki ŠOS dejal Borut Pahor.

Predsednik RS Borut Pahor se je na prvem uradnem srečanju s predstavniki Študentske organizacije Slovenije sestal predvsem zato, da bi govorili o sodelovanju pri razvojnem projektu Slovenija 2030, ki nastaja v predsednikovem kabinetu.

"Predsednik je pokazal, da razume, da smo mladi pomemben, če ne najpomembnejši člen družbe in da lahko pomenimo potencial za izhod države iz krize," je po srečanju, ki je bilo zaprto za javnost, povedal predsednik ŠOS Mitja Urbanc. Na pogovorih so predstavili težave, s katerimi se srečujejo mladi, predvsem pa so govorili o svojem videnju stanja v družbi na splošno in o mogočih rešitvah.

"Dogovorili smo se, da se bomo mladi v okviru projekta Slovenija 2030 osredotočili na iskanje rešitev iz krize ter jih poskušali v okviru naših idej osmisliti v sodelovanju z drugimi skupinami. Upam, da bomo na koncu lahko rekli, da je tudi kritičnost mladih pripomogla, da se družba in država razvijata v pravo smer. Z veseljem bomo vsebinsko in operativno sodelovali pri iskanju najboljših rešitev za državo, saj bomo ne nazadnje čez nekaj let mi tisti, ki bomo nosilci države in Slovenije 2030, kot nam je ta projekt dolgoročnega razvoja Slovenije predstavil predsednik."

Pahor: Ustvarjamo vizijo, ki ji bodo sledile vse vlade "Zastavil sem si nalogo, da strnemo vse razpoložljive intelektualne moči za premislek o novi viziji Slovenije, o Sloveniji jutrišnjega dne. Da je ta razmislek neizogiben, kaže trenutna kriza. Ne Slovenija, ne Evropa in ne svet po njej ne bodo več taki, kot so bili. Kakšen bo torej svet v prihodnje, kakšna bo Slovenija v njem? Premoremo Slovenci toliko intelektualne energije, moči, da osmislimo prihodnji razvoj in da nas ta skupna vizija združi v narodni enotnosti v prihodnosti?" je vtise z današnjih pogovorov strnil Borut Pahor. Kot je dodal, se bo v zvezi s projektom Slovenija 2030 v četrtek srečal s predstavniki GZS, v petek pa s predstavniki sindikatov.

"Zame je izjemno pomembno, da v projektu Slovenija 2020–2030 sodelujejo tudi mladi. Moja želja je, da poleg tematiziranja težav mladih poskušamo dobiti njihov intelektualni potencial, da na težave v družbi pogledamo skozi njihove oči. Nihče ne more nadomestiti njihovega pogleda na prihodnost Slovenije," je še dejal Pahor in dodal, da bi skupna razvojna vizija države lahko "pomenila cilj, ki bi odmerjal tudi ukrepe katerekoli vlade v prihodnjih 10 ali 15 letih".

Na vprašanja o burnem političnem dogajanju in napovedi jutrišnje nezaupnice vladi v DZ Pahor danes ni želel odgovarjati: "To sem že komentiral, k temu, kar sem že rekel, nimam kaj dodati."

Ne spreglejte