Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2011,
16.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor Katarina Kresal Gregor Golobič

Petek, 17. 6. 2011, 16.08

8 let, 1 mesec

Pahor, Golobič in Kresalova na skupnem sestanku v začetku prihodnjega tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premier Borut Pahor je napovedal, da se bo predvidoma v ponedeljek ali torek sestal s predsednikoma preostalih koalicijskih strank, Gregorjem Golobičem in Katarino Kresal.

Z njima bi se rad pogovoril, kaj je treba storiti v naslednjih dneh in tednih, da bi se obdobje politične negotovosti čim bolje izšlo za državo.

"Kje so možnosti, da zadržimo vajeti usode v naših rokah" Kot je dejal Pahor na novinarski konferenci po seji Ekonomsko-socialnega sveta, bo skušal v pogovoru s Kresalovo in Golobičem videti, "kje so možnosti, da zadržimo vajeti usode v naših rokah, da bi država šla skozi obdobje precejšnje nepredvidljivosti tako, da bodo socialne in ekonomske izgube čim manjše ali pa jih sploh ne bo", ter da bi ohranili ali celo okrepili fiskalno politiko.

Glede odstopa ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča Pahor pravi, da njegovega naslednika najverjetneje ne bo iskal, ampak bo za vodenje resorja pooblastil koga od ostalih ministrov. "Zadnje, kar bi si zdaj želel, je ukvarjati se s spremembami v vladi, še posebej če niso usklajene s koalicijo," pravi premier in dodaja, da se bo do takrat ukvarjal s politiko in ne sam s sabo.

Premier namreč ne ocenjuje kot koristno za državo, da se ukvarja z menjavami v vladi, "če mi moji koalicijski partnerji nočejo pomagati niti na resorjih, ki jih zapuščajo," je komentiral dejanje Golobiča, ki ob svojem odstopu z ministrskega stolčka ni predlagal naslednika.

Pahor bo skušal prepričati, da je njegovo vodenje najboljše DZ se je namreč v četrtek seznanil z odstopom ministra za visoko šolstvo Golobiča. Slednji je svojo odstopno izjavo Pahorju podal 2. junija letos.

Pahor je ponovil tudi, da se nagiba k temu, da bi vezal zaupnico vladi na rebalans proračuna. "Moja naloga je, da poskušam prepričati parlament, da je moje vodenje vlade, kakršnekoli že, morda tudi manjšinske, najboljše, da ne pride do politične krize," je še dejal premier.

Glede morebitnega razpisa referenduma na družinski zakonik, ki so ga v četrtek potrdili v DZ, pa premier pravi, da ima slutnjo, kako se bodo ljudje odločili na referendumu. Če bo zakon padel na referendumu, bo premier, kot je dejal, voljo ljudstva spoštoval.

Ne spreglejte