Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 3. 2022,
12.43

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

12

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša

Petek, 18. 3. 2022, 12.43

2 leti, 1 mesec

Ovaden pošiljatelj grozilnih pisem slovenskim politikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

12

grozilno pismo | Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili.

Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili.

Slovenski mediji danes poročajo, "da je policija odkrila domnevnega pošiljatelja grozilnih pisemskih pošiljk visokim političnim predstavnikom". O tem smo na Siol.net poročali že 2. februarja, ko smo razkrili, da naj bi grozilna pisma prek poštnega nabiralnika na Trojanah pošiljal Teodor Goznikar iz Celja, ki naj bi bil povezan z Združenjem policistov Slovenije, Goznikar pa je tudi nekdanji član stranke SNS.

"Sem šokiran. Tega nisem pričakoval. Lahko da je še eden od podtaknjencev v stranko. Kot je bil Zoran Stevanović. Nekatere odkrijemo prej, druge pozneje," je 2. februarja za Siol.net neuradne informacije, da je policija ugotovila, kdo bi lahko bil pošiljatelj grozilnih pisem, dejal prvak SNS Zmago Jelinčič. Kot danes poroča STA, je policija neznano osebo tudi ovadila zaradi groženj.

Janez Janša, Matej Tonin
Novice Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje

Častni član, ki je deloval proti načelom sindikata   

 

Goznikar je bil nekoč častni član Sindikata policistov Slovenije zaradi sodelovanja pri njegovi ustanovitvi, ko je sindikat še vodil Zoran Petrovič.

Zaradi delovanja v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata so Goznikarja leta 2017 iz sindikata izključili, je za naš portal potrdil Kristjan Mlekuš, aktualni predsednik Sindikata policistov Slovenije. "Mi smo zgodbo z njim takrat končali. Je pa precej nenavadno, da je bil član sindikata, saj nikoli ni bil policist," je še komentiral Mlekuš. 

Grožnje tudi Janši in Toninu

Oktobra lani so bile prestrežene pisemske pošiljke, ki so vsebovale nazorne grožnje z nasiljem in naboje za strelno orožje. Med drugim so jih prejeli predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, poslanec stranke DeSUS Robert Polnar in prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo sta bila pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da "ekipe čakajo na komando".

Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom zdajšnje vlade. 

V januarju je medtem več poslancev in politikov predvsem iz vrst največje koalicijske stranke na domače naslove prejelo kuverte z napisom "Vemo, kje živite", sestavljenim iz izrezanih časopisnih črk. Na kuvertah je bil žig pošte Vransko. 

 

Ne spreglejte