Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 16.11

8 let

Okoljevarstveniki izrazili skrb nad prometno politiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minister za promet Patrick Vlačič je v Ljubljani sprejel predstavnike okoljskih nevladnih organizacij.

Te opozarjajo na pomen trajnostne mobilnosti in ministrstvo za promet pozivajo, da nemudoma okrepi dejavnosti v njeno podporo, so sporočili iz društva za sonaraven razvoj Focus. Kot so ministra Vlačiča opozorile okoljske organizacije, se Slovenija duši v izpustih iz prometa, kar ima škodljive učinke tako za okolje kot za zdravje ljudi. Stanje na področju prometa v Sloveniji kaže, da se razvoj prometa odmika od načel trajnostnega razvoja, zato je treba okrepiti dejavnosti v podporo trajnostni mobilnosti. "Nevzdržno stanje v slovenskem javnem prevozu" Okoljske organizacije so ministra za promet opozorile tudi na nevzdržno stanje v slovenskem javnem prevozu. Kot poudarjajo, je kakovostna nadgradnja javnega potniškega prometa ključni dejavnik pri reševanju prometne problematike. Zato pristojne pozivajo, naj namesto širjenja cestnega in avtocestnega omrežja podpirajo razvoj kakovostnega in avtomobilu konkurenčnega javnega potniškega prometa.

Kot poudarjajo v organizacijah, je za oživitev javnega potniškega pomena ključnega pomena, da se ta postavi na višje prednostno mesto. Slovenija mora po prepričanju organizacij na področju javnega prevoza stopiti v korak z drugimi razvitimi evropskimi državami in obstoječi sistem javnega prevoza prilagoditi sodobnemu življenjskemu stilu in potrebam tistih skupin, ki ga v največji meri uporabljajo.

Predstavniki okoljskih organizacij so z ministrom Vlačičem govorili tudi o cestninjenju tovornjakov in poudarili, da je treba zagotoviti uporabo okoljskih in podnebnih stroškov kot osnovo za oblikovanje cestnin, s katerimi bo za tuji tovor Slovenijo ugodneje prečkati na vlaku.

Organizacije so Vlačiču predale tudi sveženj predlogov za trajnostno mobilnost oziroma t.i. Teze za trajnostno prometno politiko. Z njimi organizacije vladi predlagajo predvsem bolj enakovredno obravnavo vseh oblik mobilnosti, omejevanje prehoda tovornega prometa preko Slovenije in prenos na železnico, upravljanje prometnih tokov na okolju in družbi bolj prijazen način, učinkovit in kakovosten javni potniški promet ter redno spremljanje okoljskih posledic prometa.

Ne spreglejte