Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2020,
7.32

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

7

Natisni članek

meja mejni prehodi Furlanija-Julijska krajina

Sobota, 13. 6. 2020, 7.32

3 leta, 10 mesecev

Odpira se meja s Furlanijo, obenem pa tudi goriške igralnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

7

Nova Gorica mejni prehod | Foto STA

Foto: STA

Slovenija bo danes v skladu s petkovo odločitvijo slovenske vlade za slovenske in italijanske državljane ponovno odprla mejo s sosednjo italijansko deželo Furlanijo-Julijsko krajino (FJK), v ponedeljek s preostalo Italijo. Prav tako je znova dovoljen mednarodni cestni in železniški potniški promet, med drugim pa zaganjajo tudi nihalko na Vogel.

Mejni prehod Vrtojba
Novice Slovenija s ponedeljkom odpira mejo z Italijo, nič več omejitev v lekarnah

Državljani Slovenije in Italije bodo mejo med državama prehajali izven kontrolnih točk, preostalim pa bodo za prehajanje te meje na voljo štiri kontrolne točke Vrtojba, Fernetiči, Škofije, Krvavi Potok, poroča STA.

Slovenija je doslej najprej odprla mejo s Hrvaško, nato sta med sosednjimi državami sledili še Madžarska in Avstrija. S Hrvaško se bodo v ponedeljek odprli tudi vsi maloobmejni prehodi. Na seznamu varnih držav bo prav tako od ponedeljka poleg Italije še Črna gora.

V FJK so skupno potrdili 3.290 okužb z novim koronavirusom, zaradi covid-19 je umrlo 342 ljudi. V petek so potrdili tri okužbe.

Hit spet odpira igralnice

Po odprtju meje z Italijo bo novogoriška družba Hit danes ob 15. uri vnovič zagnala poslovanje igralnic ob tej meji, ki so jih zaradi novega koronavirusa zaprli 10. marca.

Dovoljen mednarodni cestni in železniški potniški promet

Od polnoči je v Sloveniji znova dovoljen tudi mednarodni cestni in železniški potniški promet, ki je v okviru ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa skupaj z notranjim potniškim prometom obstal 16. marca. Pri prevozih je treba upoštevati priporočila NIJZ za preprečevanje okužb s koronavirusom.

Po treh mesecih bodo zagnali nihalko na Vogel

Žičnice Vogel natanko tri mesece po zaprtju danes spet začenjajo obratovati. Medtem ko je večina slovenskih gorskih centrov po sprostitvi ukrepov zaradi epidemije covid-19 začela obratovati že maja, pa se je na Voglu zaprtje zavleklo zaradi remonta. Z dodatnimi programi bodo na Vogel letos poskušali privabiti večje število domačih gostov.

Oglejte si še:

meja Hrvaška
Novice Skoraj 17 tisoč Slovencev je v enem dnevu odšlo na Hrvaško
Ne spreglejte