Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 10.14

8 let

Obravnava resolucije o totalitarizmih preložena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje je z 10 glasovi za in šestimi proti preložil obravnavo resolucije o podpori Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmih.

Preložitev je predlagala Cveta Zalokar Oražem (Zares). Oražmova je v predstavitvi svojega proceduralnega predloga dejala, da bi pred nadaljnjo obravnavo "morali zadevo bolj natančno preučiti iz vseh vidikov". Kot meni, bi lahko zakonodajno-pravna služba državnega zbora izdelala dodatno pisno mnenje glede resolucije. Izglasovali preložitev ali sklep Po izglasovanju proceduralnega predloga se je začela razprava o tem, ali so izglasovali zgolj preložitev ali tudi sklep, da zakonodajno-pravna služba napiše dodatno mnenje o resoluciji. Predsednik odbora Vinko Gorenak (SDS) je pojasnil, da je dal na glasovanje preložitev obravnave in da dodatno mnenje zakonodajno-pravne službe ni potrebno.

Seja še pred počitnicami

Obenem je zatrdil, da bo sklical sejo, na kateri bodo obravnavali resolucijo, še pred počitnicami. Prepričan je, da bo do takrat poslanska skupina Zares dobila informacije, ki jih želi.

Kot je povedala Oražmova, še vedno meni, da je zakonodajno-pravna služba v ponedeljek predstavila bistveno širše mnenje, kot so ga po njeno prejeli v pisni obliki. Po njenem mnenju so bila na seji s strani omenjene službe predstavljena nova dejstva. "Ta del, ki je bil predstavljen v ustni obliki", naj člani odbora prejmejo tudi v pisni obliki, je še dejala poslanka.

Jerovšek: Gre za "manever zavlačevanja s strani koalicije". Jerovšek je prepričan, da je preložitev obravnave zgolj manever poslanske skupine Zares in koalicije, kako se izogniti "nesprejemljivemu stališču, da zavračajo resolucijo Evropskega parlamenta". Kot tudi meni, je predlog o dodatnem mnenju zgolj "dimna zavesa". Evropski parlament, je nadaljeval, "ne sprejema resolucije na zalogo, ki bi se jih potem pometalo pod preprogo".

Ne spreglejte