Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

referendum Peter Gašperšič Zdravko Počivalšek Miro Cerar vlada drugi tir

Petek, 25. 8. 2017, 12.10

6 let, 7 mesecev

Objavljen razpis za pripravljalna dela za drugi tir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
vlada, 2. tir | Foto Tomaž Bratož/Planet TV

Foto: Tomaž Bratož/Planet TV

Na dan, ko se je začela kampanja za referendum o zakonu o drugem tiru, je direkcija za infrastrukturo objavila razpis za izbiro izvajalca pripravljalnih del za gradnjo drugega železniškega tira med Divačo in Koprom, in sicer za gradnjo dostopnih cest.

Medtem ko so si predstavniki vlade, gospodarstva in stroke, med njimi premier Miro Cerar ter ministra za infrastrukturo in za gospodarstvo Peter Gašperšič in Zdravko Počivalšek, ogledali izvlečni tir na progi Divača-Koper, je direkcija objavila razpis, na katerega prijave zbirajo do 10. oktobra. Projekt bo sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru instrumenta za povezovanje Evrope (Cef). Po neuradnih informacijah naj bi dela stala okoli 20 milijonov evrov.

Kot so zapisali v razpisni dokumentaciji, je gradnja dostopnih cest nujen pogoj za začetek gradnje novega tira. Predvidena trasa med drugim poteka prek Kraškega roba, ki ga bo prečkala z več predori, večina portalov predorov pa bo v strmih, ozkih in težko dostopnih grapah na redko poseljenem območju s slabo lokalno cestno infrastrukturo.

Ceste bodo asfaltne in morajo biti tako zgrajene do začetka izvajanja del pri gradnji predorov in večjih premostitvenih objektov. V času gradnje železnice se bodo uporabljale za dostop do gradbišč predorov, viaduktov, mostov ter trase samega tira, po zgraditvi drugega tira pa bodo ustrezno urejene ter namenjene dostopu do portalov predorov in vodohranov za potrebe vzdrževanja. V primeru nesreče na drugem tiru bodo intervencijske poti za potrebe reševanja iz predorov, obenem pa bodo namenjene lokalnemu prebivalstvu za dostop do kmetijskih in gozdnih zemljišč, ki jih bo drugi tir prekinil. Del ene od dostopnih cest bo urejen v kolesarsko stezo, ki poteka po opuščeni železniški progi Kozina-Trst, navajajo v razpisu.

Gre za razpis za prva dela v okviru projekta, o katerem bo čez manj kot mesec dni potekal referendum. Volivci bodo 24. septembra odločali o tem, ali naj se uveljavi zakon o drugem tiru, ki med drugim opredeljuje gradnjo, financiranje in upravljanje te železniške poveze.

Ne spreglejte