Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 11. 2013,
7.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boško Šrot Pivovarna Union Laško NPU

Petek, 22. 11. 2013, 7.09

8 let, 3 mesece

NPU odkril nove nečedne posle Boška Šrota

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
NPU je v preiskavi Šrotovih nečednih poslov z delnicami Letrike ugotovil, da je osem milijonov dobička pri preprodaji teh delnic končalo pri luksemburškem podjetju v njegovi lasti.

Dnevnik Nacionalni preiskovalni urad je v preiskavi Šrotovih nečednih poslov z delnicami Letrike, nekdaj znane pod imenom Iskra Avtoelektrika, ugotovil, da je osem milijonov dobička pri preprodaji teh delnic končalo pri luksemburškem podjetju v lasti Boška Šrota. Kapital za dobičkonosne posle je zagotovila Pivovarna Union, ki jo je tedaj vodil Dušan Zorko. Po pisanju Dnevnikovih novinarjev Primoža Cirmana in Vesne Vuković je Union denar posojal "satelitskim" podjetjem, ki so delnice Letrike kupovala za Šrota, ta posojila pa je vračal Union.

V Dnevniku še pišejo, da so bolniki z delom diplomiranih medicinskih sester v ambulantah družinske medicine zelo zadovoljni. Te si za pogovor z njimi vzamejo več časa kot preobremenjeni zdravniki, je o ugotovitvah raziskave zapisala Mojca Gruškovnik.

Delo Podjetnik Japec Jakopin je v pogovoru za časnik dejal, da je vladna odločitev o ukinitvi ekonomske cone nesmiselna. Gospodarske aktivnosti namreč po njegovem ni mogoče spodbuditi z visokimi davki. Kapital in znanje gresta tja, kjer so pogoji ugodnejši, predlagani vladni ukrepi pa bi lahko le še bolj opustošili državo, kadre in kapital.

V zagorski Svei po odhodu turškega strateškega partnerja, ki je obljubljal dokapitalizacijo v vrednosti 2,1 milijona evrov, intenzivno iščejo novega. Iskali ga bodo tudi na investicijskih konferencah v Düsseldorfu in Milanu.

Finance Lastniki črnih gradenj bodo dobili še eno možnost pritožbe zoper pravnomočno odločbo o črni gradnji. Vlada želi s spremembo zakona o graditvi objektov, ki gre po nujnem postopku v državni zbor, preprečiti morebitne krivce in lastnikom črnih gradenj omogočiti, da jih legalizirajo.

Idrijski Kolektor bo prihodnji teden s premierko Alenko Bratušek v nemškem Essnu slovesno odprl novo tovarno magnetov, v kateri bodo proizvajali izdelke za avtomobilsko industrijo. V njej nameravajo letos ustvariti 60 milijonov evrov prihodkov in tri milijone čistega dobička. Naložbo ocenjujejo na 15 milijonov evrov, investicija pa naj bi se jim povrnila v desetih letih.

Večer Polovica snežnih topov in šest teptalnikov Športnega centra Pohorje, ki je v prisilni poravnavi, je zaradi neplačevanja obveznosti zasegla družba NLB Leasing. Vodstvo mariborskega smučišča zatrjuje, da jih bodo pred začetkom sezone vrnili, zato ta ni ogrožen. Če bodo napovedi o nizkih temperaturah in sneženju uresničene, se bodo prvi smučarji po strminah Mariborskega in areškega Pohorja lahko pognali že v začetku decembra.

Ne spreglejte