Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
14.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

advertorial Citypark donacija

Sreda, 9. 9. 2015, 14.00

2 meseca, 1 teden

Novo šolsko igrišče so pozdravili z glasnimi vzkliki "Hura!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poleti na Podružnični šoli Hrušica Osnovne šole Božidarja Jakca niso počivali. Otrokom so pripravljali prav posebno presenečenje za začetek šolskega leta - novo šolsko igrišče.

Zmagovalci natečaja, ki ga je organiziral Citypark

Citypark je tudi letos maja začel natečaj, v katerem so iskali osnovno šolo, ki je v določenem pogledu prikrajšana in za normalno delovanje potrebuje denarno pomoč, na primer za izboljšanje opreme ali popravilo kakšne stvari. S tem so želeli otrokom omogočiti prijaznejše učenje.

Po koncu natečaja so zaradi igrišča, ki je bilo že v zelo slabem stanju, izbrali Podružnično šolo Hrušica Osnovne šole Božidarja Jakca. Za obnovo šolskega igrišča so jim namenili donacijo v višini pet tisoč evrov, prav tako pa med poletjem ves čas skrbno bdeli nad prenovo.

Poleti so imeli v mislih otroške nasmeške, ki jih bo pričaralo novo igrišče

Tako jim je poleti Citypark predal donacijo gradbenih del v vrednosti pet tisoč evrov in lahko so se začela gradbena dela. Cilj je bil, da v celoti obnovijo šolsko igrišče, ki bo varno, na njem pa bodo tudi nova igrala.

Akcija uspela!

Odprtje novega varnega igrišča so otroci pospremili z glasnimi vzkliki hura, ki so odmevali naokoli, najlepše pa je bilo videti iskrene nasmehe in žareče otroške oči.

Zdaj se osnovnošolci že veselo gugajo na pisanih gugalnicah, imajo urejeno okolico in primerna tla za igranje, predvsem pa je igrišče zdaj tudi varno, kar je nujno, saj se nahaja v bližini ceste.

Navdušenja nad novimi igrali otroci niso skrivali. "Najbolj mi je všeč, da je vse pisano in da je veliko prostora za igranje. Bela mizica mi je tudi všeč, da lahko zunaj rišemo in pišemo," je navdušeno povedala drugošolka, ki je kar žarela od sreče.

Dobili so tudi učilnico na prostem, kar je v Sloveniji še prava redkost

Posebnost igrišča je tudi nova učilnica na prostem. "Ste ena izmed redkih šol v Sloveniji, ki jo ima. Naj povem še, da je vrednost obnovitvenih del s pomočjo izvajalcev, ki so vložili veliko dela, dosegla celo 15 tisoč evrov," je, zadovoljen nad uspehom projekta, povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka.

Podobne cilje imajo tudi za v prihodnje

"Želimo si, da boste šolarji znanje pridobivali v čim bolj dostojnih in urejenih prostorih, in ponosen sem, da je k temu pripomoglo tudi naše nakupovalno središče Citypark. Z letošnjim natečajem smo videli tudi, da so razmere še v mnogih osnovnih šolah izredno slabe. Zato bomo akcijo nadaljevali in k temu pozvali še druga podjetja, saj so današnji nasmeški na obrazu otrok tega vredni," je za konec povedal Toni Pugelj.

Ne spreglejte