Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2020,
10.16

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

10

Natisni članek

Koronavirus

Ponedeljek, 3. 8. 2020, 10.16

3 leta, 8 mesecev

Novi podatki: v nedeljo le ena okužba, dve osebi umrli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

10

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus | Foto Matej Povše/ UKC Ljubljana

Foto: Matej Povše/ UKC Ljubljana

V nedeljo so v Sloveniji potrdili eno okužbo z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 272 testov. Dve osebi s covid-19 sta umrli.

V bolnišnici se zdravi 22 bolnikov z novim koronavirusom, od tega dva na intenzivni negi. V nedeljo sta umrla še dva bolnika, skupaj od začetka epidemije 122, je na Twitterju sporočila vlada. 

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 228 ljudi, skupaj so okužbo do danes potrdili pri 2.181 osebah, kažejo podatki spletne strani covid-19 sledilnik. Včeraj so novo okužbo potrdili v občini Slovenj Gradec.

 

V Hrastniku konec tedna brez novih okužb

V Hrastniku je bilo v tamkajšnjem domu in zunaj njega od petka do nedelje zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odvzetih osem brisov, ki pa so bili vsi negativni. V domu bodo danes odvzeli približno 100 brisov vsem stanovalcem v sivi coni in zaposlenim, rezultati testiranja bodo znani v torek, so danes po pisanju STA sporočili s hrastniške občine.

Domu starejših Hrastnik | Foto: STA , Foto: STA ,

Umrli so trije oskrbovanci doma

V domu so tudi v četrtek odvzeli pet brisov in šest brisov pri občanih, vsi brisi so bili prav tako negativni. Zadnjo okužbo so v domu potrdili v torek, ko so odvzeli pet brisov, okužbo z novim koronavirusom pa so potrdili pri dveh oskrbovancih. Medtem je eden od okuženih oskrbovancev že ozdravel. Od izbruha okužbe 10. julija do danes so za covid-19 umrli trije oskrbovanci doma. Zdravstveno stanje obolelih oskrbovancev je po zadnjih podatkih stabilno. Vsi oboleli so nastanjeni v rdeči coni doma, še piše STA.

Dom se sicer spoprijema ne le s kadrovsko krizo, ki jo blažijo s pomočjo zdravstvenih delavcev iz drugih domov starejših in bolnišnic, temveč tudi z neustreznimi prostorski pogoji.

Po navedbah občine je bil prejšnji teden napovedan sestanek hrastniškega župana Marka Funkla z ministrom za delo Janezom Ciglerjem Kraljem. Govorila naj bi o načrtih za gradnjo novega doma za starejše, vendar je sestanek zaradi dopustov predstavljen na 10. avgust. Trenutni dom namreč v osnovi ni namenjen za tovrstno uporabo, saj so ga leta 1994 uredili v prostorih takratnega dijaškega doma.

Po Funklovih besedah so zemljišče, kjer bo stal novi dom, že odkupili. Gradnja naj bi stala od sedem do osem milijonov evrov, ta denar pa bi morala zagotoviti država. Kdaj se bo začela gradnja, minister Cigler Kralj ob obisku doma pred dvema tednoma še ni mogel napovedati, še poroča STA.

Ne spreglejte