Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2016,
10.53

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

14

Natisni članek

Aleš Primc Janez Janša Janez Janša Ljudmila Novak SDS NSi

Sobota, 2. 7. 2016, 10.53

7 let, 9 mesecev

Novakova pisala članom o poskusih rušenja NSi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

14

Ljudmila Novak

Predsednica NSi Ljudmila Novak je občinskim odborom stranke in članom poslala pismo, s katerim je želela člane seznaniti z ozadji Janševih napadov na NSi in jih pozvati, naj se uprejo prihajajočim novim poskusom rušenja NSi. 

Po navedbah predsednice NSi Ljudmile Novak to, da javnomnenjske ankete NSi napovedujejo rast, da stranka nima škandalov in negativnih zgodb ter da želi delati pošteno, nekaterim ni všeč, zato "želijo ugrabiti naše volivce in zveste člane NSi ter ustanavljajo nove stranke, ki bi odvzele glasove naši stranki". Vse to po prepričanju Novakove počnejo zato, ker NSi ne podpira hujskaštva in spodbujanja k novim delitvam ter ker ne želi biti "pokoren satelit večje stranke, ki ne dela v duhu krščanskih vrednot", piše Dnevnik.

Prek aktivistov širijo neresnične zgodbe o udbovcih in Kučanovih podpornikih

"Izmišljajo si različne negativne zgodbe, da bi osramotili člane vodstva naše stranke. Prek svojih medijev diskreditirajo naše vidne člane in prek svojih aktivistov na terenu širijo neresnične zgodbe o udbovcih in Kučanovih podpornikih," je zapisala Novakova. V nadaljevanju pisma je pojasnila, zakaj se NSi ni udeležila proslave, ki jo je ob 25. obletnici osamosvojitve organiziralo Združenje VSO, in zakaj na njej ni govoril njihov vidni član, predsednik Demosove vlade Lojze Peterle.

Takšna desnica na prihodnjih volitvah ne bo dobila podpore

"V NSi nismo tisti, ki netimo prepire in širimo lažnive zgodbe o političnih nasprotnikih, še manj pa o svojih partnerjih in zaveznikih. Ne moremo pa molčati, ko o nas in o naših članih pišejo laži in razna podtikanja. To ni v duhu dobrega sodelovanja in takšna desnica na prihodnjih volitvah ne bo dobila prepričljive podpore za prihodnjo vlado," je napovedala Novakova.

Novakova svari člane

Predsednica NSi je v pismu po navedbah časnika tudi opozorila, da bo v prihodnosti še več poskusov rušenja NSi in diskreditiranja njenega vodstva, predsednike regijskih in občinskih odborov pa prosila, da organizirajo sestanke in pripravijo članstvo stranke na morebitne sovražne akcije na terenu. V stranki so potrdili, da je Novakova pisala članom, vsebine pisma pa niso komentirali.

Janša naj bi naročil, da se člane NSi prepriča o pridružitvi SDS ali Primcu

Kot piše Dnevnik, naj bi predsednik SDS Janez Janša po tistem, ko je Novakova pred kratkim izjavila, da si NSi koalicije z SDS pod vodstvom Janše ne predstavlja več, vidnim predstavnikom SDS (menda na kolegiju) naročil, naj se na terenu okrepi prepričevanje članov NSi, da se pridružijo SDS ali gibanju Aleša Primca. Po navedbah Dnevnika je Janša kot pomembno za oslabitev NSi izpostavil prikazovanje Primčeve stranke kot edine prave krščanskodemokratske stranke in oblikovanje nove liberalne stranke, ki bi napadla temelje programa NSi.

Tiskovni predstavnik SDS Miro Petek je pojasnil, da zadeve ne komentirajo.

Ne spreglejte